Türk firması Bentaş Bentonit (Vancat) Londra’da kalite ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk firması Bentaş Bentonit (Vancat) Londra’da kalite ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 17:26

Trabzon merkezli Ordu’nun Fatsa ilçesinde çıkarılan bentonit isimli beyaz kilden dünyanın en çok tutulan kedi kumları üreten. Bentaş Bentonit firması da bu değerli madeni çıkarıp işleyerek dünyada 65’ in üzerinde Ülkeye ihraç eden. Bentaş Bentonit (Vancat) Markasıyla Lobin International tarafından Londra’da gerçekleştirilen 16. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesinde ‘Marka Kalite Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı


Dünyanın en prestijli Organizasyonlarından olan ‘Lobin International’ Daha Öncesinde İstanbul, Brüksel, Frankfurt, Saraybosna, Belgrad, Paris ve Amsterdam gibi başkentlerde gerçekleşen Zirve ‘nin 16. sını İngiltere’nin Başkenti Londra da Düzenledi. ‘16. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi iş dünyasının kalbinin attığı Londra’da düzenlenen Zirvede Türk markası olan Bentaş Bentonit (Vancat) ‘Marka Kalite Ödülü’ne layık görüldü. Dünyanın önde gelen iş insanları, bürokratları ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen zirvede bilgi ve deneyimler paylaşıldı. ‘Lobin International’ tarafından düzenlenen, Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, AK Parti Ankara milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Nevzat Ceylan ve Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın gibi isimlerin onur konuğu olarak katıldığı gecede Bentaş Bentonit (Vancat) CEO’ su Turgay Ömür konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı


Ünlü oyuncu Wilma Elles ile Veysi Dede’nin sunuculuğunu üstlendiği 16. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi’nde, dünyada pazar payımızı arttırmaya ve inovasyona yönelik çalışmalarımızla ilgili deneyimlerini katılımcılara aktardı Fatsa’daki 4 tesise ek olarak 2 tesis daha açacaklarını söyleyen Turgay Ömür, Nevşehir’de sıfırdan tesis kuracaklarını ifade ederek, “Şu an yer bulma aşamasındayız. Oradaki tesisimiz Bentaş Bentonit’in bağlı ortaklığı şeklinde olacak. KB Bentonit adı altında işlemlerini yürüteceğiz. Yüzde 51 oranında bentonit artışına gideceğiz. Vancat markamızın öncülüğünde ve yeni yatırımımızla 100 ülkeye ihracat yapmak istiyoruz” “Türkiye pet sektörünün yüzde 70’ine hâkim durumdayız. 4 depoda toplam 10 bin metrekare kapalı alan yarattık. Geçen yıl yapmış olduğumuz bir yatırımdı ve çok doğru zamanda yaptık. 21 aracı 4 milyon liraya aldık şu an o araçların bedeli 10 milyon lirayı geçmiş durumda. 2 yıl içinde pet sektöründeki en büyük dağıtıcı firma olabilecek potansiyeldeyiz ve buna adayız. Türkiye’de şu anda ilk 5 firma içerisinde yer alıyoruz” açıklamalarını yaptı. Dijitalleşmeye de dikkat çeken Ömür, “Türkiye’de dijitalleşmeye en fazla harcama yapan ilk 50 firma arasında 15 milyon liralık yatırımla Bentaş Bentonit ilk sırada yer aldı” YURTİÇİ ve yurtdışı fuarlara katılım sağladıklarını ve fuarlar sayesinde ciddi ilerlemeler kaydettiklerini söyleyen Turgay Ömür, “Fuarlarda olmamızın sebebi yeni müşteriye ihtiyaç duyduğumuzdan değil sadece sektörün öncü kuruluşu olarak orada yer almak istiyoruz. Yeni markalarımızın lansmanları yapıyoruz. Mevcut müşterilerimizle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Fuarlara yurtdışından müşteriler daha fazla gelmeye başladı. Türk ürünlerine daha fazla rağbet var. Türkiye’de pet sektörü 3 yılda yüzde 100 büyüme sağladı. Pet sektörünü kapsayan tüm araç ve gereçler Türkiye’de üretiliyor ve bu sektörde Türkiye önemli ihracatçılardan biri olacak” şeklinde konuştu. Turgay Ömür’e gecenin sonunda katılım sertifikası ve bir de ödül takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!