Turizmin merkezi Çeşme’ye sağlık geliyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmin merkezi Çeşme’ye sağlık geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 03:36

Medicana Sağlık Grubu sağlıkla büyümeye devam ediyor. 2020’de 13’üncü hastanesini izmir’de Medicana International İzmir Hastanesi adıyla açan grup Ege Bölgesi’ndeki ikinci sağlık merkezini Çeşme’de konumlandıracak.

Haberin Devamı

 

TÜRK özel sağlık sektörünün öncülerinden Medicana Sağlık Grubu sağlıkla büyümeye devam ediyor. Türkiye’deki 14 hastanesi ve sağlık sektörüne yaptığı önemli yatırımlarla yılda 4 milyondan fazla hastanın tedavi imkanı bulduğu Medicana Sağlık Grubu, Çeşme’de, turizmin merkezinde konumlandıracağı yeni sağlık merkeziyle bölgeye ve turizme yepyeni bir sağlık anlayışı getiriyor.
Çeşme’nin dokusuna uygun, hasta ve hasta yakınlarının konforu göz önüne alınarak tasarlanan Medicana Medicana Çeşme’nin, Medicana Sağlık Grubu’nun temel kalite anlayışıyla hizmet vereceğini söyleyen Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, “Yaz nüfusu 1.5 milyonu aşan Çeşme’nin sağlık anlamında kaliteli ve uzman bir bakış açısına ihtiyacı vardı. Çeşme ve civarında ikamet eden ya da tatil için bu bölgeyi tercih eden yerli-yabancı konukların sağlık güvencesi biziz” dedi.

Haberin Devamı

Turizmin merkezi Çeşme’ye sağlık geliyor

MERAK ETMEYİN, BİZ HEP BURADAYIZ
Medicana Çeşme’nin pandemiden sonra kış nüfusunda da ciddi artış yaşanan Çeşme için büyük bir öneme sahip olacağını söyleyen Dr. Ünal, “Turizmin en gözde merkezlerinden biri olan Çeşme’de hemen herkes sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden şikayetçiydi. İnsanlar tatil için bu bölgeyi yoğun olarak tercih ediyor ama kafalarında hep, ‘Benim ya da ailemin başına bir şey gelirse yeterli sağlık hizmeti alabilir miyim?’ diye soru işaretleri vardı. Bu soru işaretlerini Medicana Çeşme ile gidermek için yola çıktık. Onlara şunu diyoruz: ‘Siz tatilinizin keyfini çıkarın, merak etmeyin, biz buradayız.”

SAĞLIK TURİZMİ VE TURİST SAĞLIĞI
Medicana International İzmir Hastanesi’nden sonra Medicana Çeşme ile Ege Bölgesi için bir sağlık üssü oluşturacaklarını belirten Dr. Ulvi Ünal, “Medicana Çeşme diğer tüm hastanelerde olduğu gibi Medicana’nın temel kalite anlayışıyla kurgulandı. Multidisipliner tanı ve tedavi yöntemlerinin yanı sıra hasta güvenliği, maksimum konforlu hasta odaları, poliklinik alanları, teşhis ve tanı üniteleri ile Çeşme’nin sağlığına sağlık katmak için geliyoruz. Çeşme yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırladığı için hem turistin sağlığı, hem de sağlık turizmi bizler için büyük önem taşıyor. Hekim, yardımcı sağlık personeli, hasta bakım hizmetleri, otelcilik, teknik hizmetler ve idari kadromuzu da bu sebeplerle büyük bir titizlikle seçtik. İzmir hastanemizle de koordineli bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YAT TURİZMİNE ÖZEL PROJELER
Ege’de ve Çeşme’de ciddi bir yat turizmi olduğunu, yaklaşık 6 milyon turistin ziyaret ettiği Ege’de turistin hizmet alabileceği, onların acil ihtiyacını karşılayacak bir merkezin olmasının güven verici olduğunun altını çizen Dr. Ünal, “Örneğin denizin ortasında oluşan acil bir durumda helikopterin gidip hastayı alıp hastanemize getirmesi gibi bir organizasyonu gerçekleştirmek üzere altyapı ve proje üretiyoruz” dedi.

 
HANGİ BİRİMLER VAR?
MEDICANA Çeşme’de acil servis, dermatoloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi, KBB, kardiyoloji, iç hastalıkları, göğüs hastalıkları, göz hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi pek çok branşta hizmet verilecek. Hastalıkların tanısı ve tedavisi için oldukça mühim olan MR ve BT gibi görüntülüme işlemleri ile radyoloji de olacak. Ayrıca Çeşme’de ikamet eden kişilerin ya da turistlerin sağlık hizmetine bir an önce kavuşması için bölgede çeşitli noktalarda ambulans konumlandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!