Turizmci umutlu

Güncelleme Tarihi:

Turizmci umutlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 04:47

Artan enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi nedenlerle otel rezervasyonlarında düşüş yaşandığını belirten Bodrium Hotel&SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, buna rağmen 2021’e göre doluluk oranlarının yüzde 30 daha fazla olacağını söyledi.

Haberin Devamı



BODRUM’un uluslararası bir destinasyon olarak ilgi görmeye devam ettiğini belirten Yiğit Girgin, özellikle İngiltere ve merkez Avrupa’dan gelen talebin sezon beklentilerini yükselttiğini kaydetti. Girgin, “Sezon yüksek bir potansiyel ve taleple başladı. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle belli oranda bir kayıp gözlemliyoruz. Charter uçakların azalması Antalya başta olmak üzere Bodrum’u da etkiledi. Bu durum oteller arasındaki rekabeti de artırdı. Şu anda İngiltere ve merkez Avrupa’dan turist artışı söz konusu. Geçtiğimiz yıla oranla rezervasyonlarda yüzde 30’luk artış bekliyoruz. Mayıs ayında Bodrum’a 120 bin turist geldi. Geçtiğimiz yıl ise bu sayı 20 bin civarındaydı. Lüks segment oteller ise yine talep görmeye devam ediyor. Orta segmentteki tesisler ise olumsuz etkilendi” dedi.

Haberin Devamı

Turizmci umutlu

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN
İç piyasadaki hareketliliğin haziran ortasından itibaren hissedilmeye başlanacağını ifade eden Yiğit Girgin şöyle devam etti: “İç piyasada yüksek enflasyon ve otel fiyatları nedeniyle bir düşüş söz konusu. Yerli turistler henüz beklenen oranda harekete geçmedi. Okulların kapanmasıyla birlikte bu rakamda da artış bekliyoruz. Otel işletme maliyetleri ve fiyatları giderek artmaya devam edecek. Bu nedenle tatil yapmak isteyenlerin şimdiden erken rezervasyon konusunda acele etmelerini öneriyoruz. Çünkü bugünkü rakamları bir ay sonra bulmaları mümkün olmayacak.”

O DERNEK ŞİMDİ BODRUM’DA

OTELCİLİK sektöründe profesyonelliği geliştirmek, yardımlaşma ve iletişimi kuvvetlendirmek, sorunlara çözüm aramak, otel yöneticiliği mesleğine düzen getirmek amacıyla kurulan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Türkiye genelinde yayılmaya devam ediyor. POYD, Türkiye’nin önemli turizm merkezi Bodrum’da da bölgesel yürütme kurulunu resmen hayata geçirdi. Dünyanın farklı turizm ülkelerinde de üyeleri bulunan ve Türkiye’de İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin’de bölgesel yürütme kurulu oluşturan POYD’nin Bodrum temsilciliğini ise Bodrium Hotel&SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin üstlendi.
ÖNEMLİ BİR MERKEZ
POYD Başkanı Ülkay Atmaca, POYD Bodrum BYK’yı resmen açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bodrum’un Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Atmaca, “POYD olarak Bodrum’da bir temsilciliğimizin bulunması bizim için önemliydi. Yaptığımız çalışma sonucunda Bodrum BTK’yı hayata geçirdik. Bodrum’daki otel yöneticilerini çatımız altına bekliyoruz. Sevgili Yiğit Girgin’in de POYD ailesine önemli katkılar sunacağına eminiz” dedi.

Haberin Devamı

Turizmci umutlu


POYD ailesinin büyümeye devam edeceğini dile getiren Ülkay Atmaca, “POYD olarak otel yöneticilerinin ve ülke turizminin gelişimi için varız. Aktif bir yapıya sahip olduğumuz için Türkiye geneline yayılmak da istiyoruz. Bölgelerdeki üye sayımız arttıkça Türkiye genelindeki bölgesel yürütme kurulu sayımızı da artıracağız” diye konuştu.
Yiğit Girgin de, “POYD gibi profesyonel otel yöneticilerinin bir araya geldiği dinamik bir yapının içinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Derneğimizi Bodrum’da en iyi şekilde temsil edeceğiz. POYD Bodrum BYK, Bodrum ve Türkiye turizmine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!