TRT Belgesel, Farklı Bakış Açısıyla Yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

TRT Belgesel, Farklı Bakış Açısıyla Yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 15:28

TÜRKİYE VE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA ÇEKİM YAPAN EKİPLER, FARKLI HAYAT ÖYKÜLERİNİ, DOĞAYI, TARİHİ KONU EDİNEN BELGESELLERİ TRT BELGESEL'DE EKRANA TAŞIMAYA HAZIRLANIYOR.

TRT Belgesel; HD kalitesi ve yeni yayın içeriği ile belgesele bakış açısını yeniledi. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında çekim yapan ekipler, farklı hayat öykülerini, doğayı, tarihi konu edinen belgeselleri ekrana taşımaya hazırlanıyor.
5 Nisan’da başlayacak yeni yayın dönemi sebebiyle merkezi İzmir’de bulunan TRT Belgesel’in yöneticileri, kentin ulusal ve yerel medya yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü binasında düzenlenen buluşmada, TRT Belgesel Kanal Koordinatörü Süleyman Tezgel, yeni döneme ilişkin bilgiler paylaştı. Tezgel; "Dünyayı hep başkalarının gözünden izledik. Dünya artık Türk yönetmenlerin gözünden anlatılacak. Sadece Afrika’nın doğal hayatına değil, son teknolojik imkanlar ile Anadolu’daki vahşi hayata da tanıklık edilecek ve 24 saat birçok yuva gözlemlenecek. Ünlü drama yönetmenleri desteğinde hazırlanılan setlerde tarih belgeselleri izleyici ile buluşacak. Gençleri yakalayacak ekran kahramanları, uygulamalı bilim, dramatik belgeseller ile daha dinamik bir kanal daha genç izleyici oluşturma çabasında olacak." dedi. Türkiye’nin dünyaya televizyon yapımı ihraç eden güçlü altyapısının artık belgesel de üreteceğini kaydeden Tezgel, "Amaç; Dünyayla rekabet eden dünyaya ihracat yapan güçlü bir “Türk Belgeselciliği” oluşturmak. Bu çabaların ilk ürünleri; 4 Nisan’da yapılacak Lansman’ın ardından izleyicisinin karşısında olacak." diye konuştu.
Toplantıda, TRT Belgesel’in yeni yayın döneminde izleyici ile buluşacak bazı projelerini izleme imkanı bulan medya yöneticileri, programların oldukça profesyonel işlendiğini, izleyici tarafından büyük beğeni toplayacağı yönünde görüş ve düşüncelerini belirterek, başarılar dilediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!