Torbalı'da imar cebe girdi

Güncelleme Tarihi:

Torbalıda imar cebe girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 13:48

Torbalı'da imar cebe girdi

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün işlemleri artık dijital ortamda cep telefonundan takip edilebilecek.

Torbalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ndeki arsaların imar durumları artık cep telefonlarından sorgulanabilecek. Torbalı Belediyesi ve Netcad işbirliği ile başlatılan Kent Bilgi Sistemleri Projesi (KEOS) yürürlükte olan tüm imar planları, tescilli kadastro verileri ve numarataj bilgilerini tek bir platformda topladı. Proje kapsamında vatandaşlar, imar planlarına Torbalı Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.torbali.bel.tr üzerinden erişebilecek. Siteye giren vatandaşlar 'e imar' ve 'kent rehberi' alanlarını tıklayıp kendilerine ait bilgileri sisteme girdiklerinde aradıkları veriye ulaşacak. Böylelikle vatandaşlar kendi parsellerine ait imar durumunu Belediye'ye uğramadan Torbalı Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek. Sistem sayesinde hem vatandaşlar istedikleri bilgiye direkt ve çabuk ulaşmış olacak hem de Torbalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün iş yükü azalacak.

Torbalı'nın konut sektöründe son derece hareketli bir ilçe olduğunu belirten AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Kent Bilgi Sistemleri Projesi ile vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlamış olduk. Artık evlerinden hiç çıkmadan istedikleri bilgiye ulaşabilecek. Bunun için yapmaları gereken tek şey Belediyemizin internet sitesine girip verilere ulaşmak" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!