Torbalı'da kadına şiddet konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Torbalıda kadına şiddet konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 11:43

Torbalı'da kadına şiddet konuşuldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında 'kadın' konulu söyleşi düzenledi.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki söyleşiye konuşmacı olarak Psikolog İlknur Peder ile Avukat Bilge Civa katıldı. Söyleşiyi, çok sayıda vatandaş izledi. Kadına yönelik şiddet olaylarının artmasının toplumsal değerlerin yozlaşmasıyla yakından alakalı olduğunu dile getiren Psikolog İlknur Peder, "Kadına dönük şiddetin temelinde öfke gibi, sevgi gibi duygularımızı ifade etmekte yaşanan güçlüklerin olduğunu gözlemliyorum. Çocuklarımıza öncelikle karşılarındakiyle empati kurmayı ve duygularını doğru biçimde ifade etme becerisini öğretmemiz gerekiyor. Duygularını düzgün ifade etmeyen kimseler bir yerde tıkanıp kaldıklarında öfke patlaması yaşıyorlar. Bu da genellikle fiziksel olarak kendilerinden zayıf kimselere yöneliyor" dedi.

Kadına şiddetin temel nedenlerinden birinin insanlardaki güç istenci olduğunu vurgulayan Peder, "Güç istemek herkesin doğal bir eğilimidir. Ancak gücü elde edince, onu nasıl iyi yönde kullanacağını da bilmek gerekiyor. Erkek 'Ben güçlüyüm dolayısıyla benim dediğim olur' dediğinde, o zaman elindeki gücü şiddet olarak kadına yöneltebiliyor" diye konuştu.

Avukat Bilge Civa ise, "Kadına şiddetin önüne geçilebilmesi için yasalarımızda eskiye nazaran daha caydırıcı maddeler bulunuyor. Kolluk kuvvetlerimiz de bu konularda daha geniş yetkilerle donatılmış durumda. Alınan bu tür hukuki önlemlerle kadınların mağdur olmasının büyük ölçüde önüne geçilmiş bulunuyor. Hükümetimiz kadınların yanında dolayıyla kadınlarımız yalnız ve çaresiz hissetmesinler. Yalnız alınan bu tedbirlerin yanında kadınlarımızın da hakları konusunda daha bilinçli olmaları ve herhangi bir şiddet vakasıyla karşılaştıklarında nerelere başvuracaklarını iyi bilmeleri gerekiyor" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!