TİHV üyelerinden açlık grevindeki işçiye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

TİHV üyelerinden açlık grevindeki işçiye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 15:51

TİHV üyelerinden açlık grevindeki işçiye ziyaret

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketinde çalışırken işten çıkarılan ve 13 Kasım'dan bu yana açlık grevi yapan Mahir Kılıç'ı ziyaret eden Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Timsilciliği İnsan Hakları İçin Sağlık Çalışanları Grubu, Kılıç'ın genel tablosunun giderek kötüleştiğini öne sürerek yetkilileri göreve çağırdı.

TİHV İzmir Timsilciliği İnsan Hakları İçin Sağlık Çalışanları Grubu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli şirketlerinden performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkartılan Mahir Kılıç ve aynı durumda olup destek için gelen diğer 5 işçiyle, Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. Belediyede 6 yıl çöpçü olarak görev yaptıktan sonra iş akdi feshedilen 39 yaşındaki Mahir Kılıç'ın 111 gündür işine geri dönme talebiyle açlık grevi yaptığını belirten grup üyesi Dr. Habibe Güneş, artık enfeksiyon riskiyle karşı karşıya olduğunu savundu. Güneş, "Mahir Kılıç, 111 günlük açlığın yol açtığı ve yol açabileceği kuvvetle muhtemel ciddi sağlık sorunlarının yanı sıra, çoğunlukla açık alanda, her türlü enfeksiyon riskiyle karşı karşıya. Genel tablosunun giderek kötüleştiği sağlık raporlarıyla saptanan Mahir Kılıç'ı böylesi bir seçime zorlayan koşulların halen sürüyor olması ek bir stres faktörü olarak sağlığını daha da olumsuz etkilemektedir. Sorunun çözülerek eylemini sonlandırması için sorumluluk alması gerekenleri, yaşamı savunan sağlık çalışanları olarak ivedilikle harekete geçmeye çağırıyoruz. Çok geç olmadan" diye konuştu.

GREVE DEVAM EDECEK

Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın, greve başladığı ilk günden bu yana yanında olduğunu belirten Mahir Kılıç ise, işe geri alınma talebini tekrarladı. Kılıç, "Belediyede yaklaşık 9 aydır gruplar halinde 250 kişi işten çıkarıldı. Biz sessiz kalmadık. Sabırla bize özlük haklarımızın iade edilmesini bekliyoruz. Ne acıdır ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü başlattığı gün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kıyımı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi beni açlığa mahkum etmişti. Ben de 'Siz beni açlıkla terbiye edemezsiniz' dedim ve grevime devam ediyorum. İşime geri dönene kadar da vazgeçmeyeceğim" dedi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!