Temiz enerjinin yeni kümelenme adresi

Güncelleme Tarihi:

Temiz enerjinin yeni kümelenme adresi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 03:27

Geçtiğimiz yılı rekorlarla kapattıklarını ifade eden İZBAŞ Başkanı Sevimli, “Bu yıl da 1.5 milyar dolar işlem hacmi ve 750 milyon dolar ihracat hedefi belirledik. Menemen Serbest Bölgesi olarak ilan edilen araziyi de satın alarak en az iki kat büyüyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı



ULUSLARARASI şirketlerin yatırımlarına ev sahipliği yapan, ihracat ve dış ticaret hacminde rekorlar kıran İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ), yenilenebilir ve temiz enerji sektörünün yeni kümelenme adreslerinden biri olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, 2022’de gerçekleşen işlem hacminin yüzde 38 artışla ilk kez 1 milyar dolar seviyesini aşarak 1 milyar 232 milyon dolar seviyesine ulaştığını belirtti, 535 milyon dolarla da tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdiklerini vurguladı.

İKİ KAT BÜYÜME POTANSİYELİ
2023’te 1.5 milyar dolar işlem hacmi ve 750 milyon dolar ihracat hedefi belirlediklerini kaydeden Sevimli, İZBAŞ’ın sınır komşusu olan ve ‘Menemen Serbest Bölgesi’ olarak ilan edilen araziyi satın alarak en az iki kat büyüme potansiyeli taşıdıklarına dikkat çekti. 1 milyon 515 bin metrekarelik arazi için bu yıl içinde yapılacak ihale sürecinde yer alacakları bilgisini veren Eyüp Sevimli, serbest bölgenin genişleme alanına sahip olması sonrasında mevcutta kapasite fazlasına sahip olunan elektrik, doğalgaz, arıtma, su gibi altyapı hizmetlerini hızlıca tamamlayarak bölgeyi yatırımcılara kısa sürede kazandırabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Temiz enerjinin yeni kümelenme adresi

YATIRIMCI VE BİZ HAZIRIZ
İZBAŞ’ın mevcut kapasitesinin yeni alanın da ihtiyaçlarını karşılamaya fazlasıyla hazır durumda olduğuna işaret eden Sevimli, genişleme sahasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemize yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalar, altyapısı hazır, uluslararası kalitede servis hizmeti verilen sanayi alanlarına büyük ihtiyaç duyuyor. Mevcut İZBAŞ sahamızda yatırım doygunluğu sınırına gelmiş bulunuyoruz. Genişleme sahasını sınırlarımıza dahil etmemiz ve tek bir serbest bölge olarak hizmet vermeye devam etmemiz halinde yeni alanı katma değeri yüksek ve ülkemiz ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yatırımlara süratle tahsis etmemiz mümkün. Bu yatırım alanlarının başında da yenilenebilir ve temiz enerji sektöründe ana ve yan sanayi sektörleri geliyor. Bünyemizdeki şirketlerimiz de yeni yatırım ve büyüme planlarında kararlarını netleştirmek için bu arazinin İZBAŞ tarafından satın alınarak bölgemize dahil edilmesi ve genişleme sahamız olarak ilan edilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemize ve kentimize güzel haberler vereceğiz.”

Haberin Devamı


HEDEFLERİMİZİ
BÜROKRASİYLE
PAYLAŞIYORUZ
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, genişleme sahası olarak gördükleri ve ‘Menemen Serbest Bölgesi’ adıyla ihaleye çıkarılacak araziyle ilgili değerlendirmelerini bağlı bulundukları Ticaret Bakanlığı üst bürokrasisiyle de sürekli paylaştıklarını hatırlattı. Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm bürokrasiyle çok sıkı ilişki içinde olduklarını ifade eden Sevimli, “Ocak ayında yönetim kurulumuzla birlikte Serbest Bölgeler Genel Müdürümüz Emel Emirlioğlu ve Ticaret Bakan Yardımcımız Rıza Tuna Turagay’ı makamlarında ziyaret ederek projelerimizi paylaştık, açık desteklerini almaktan büyük mutluluk duyduk. Yaptığı işe inanan ve ülkemizin kalkınması için heyecanı hiç dinmeyen bir kadroya sahibiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!