Tatilciler dönmedi nüfus 600 bine çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tatilciler dönmedi nüfus 600 bine çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 15:30

Koronavirüs nedeniyle büyük şehirlerden Bodrum’a kaçan yazlıkçıların birçoğu uzaktan eğitimin de etkisiyle geri dönmedi. İlçenin 170 bin olan yerleşik nüfusu 600 bine yaklaştı. Bodrum bu artışla 45 kenti geçti.

Haberin Devamı

BAŞKAN Ahmet Aras, koronavirüsten çok fazla etkilenmediklerini söyledi, “Yaz sezonunu iyi geçirdik. Türkiye’nin birçok yerinde vakalar artarken Bodrum’da ya hiç olmadı ya da stabil kaldı. Tüm önlemlerimizi alarak bundan sonra da Bodrum’un güvenli bir yer olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

NÜFUSLARINI TAŞISINLAR

Bodrum’a tatil için gelenlerin ve ilçede ikinci konutu bulunan vatandaşların büyük çoğunluğunun pandemi nedeniyle evlerine dönmeme kararı aldıklarını belirten Aras, “Uzaktan eğitimin de etkisiyle Bodrum’da kalmayı seçenler nedeniyle nüfusumuz katlandı. Tüm yazlık beldeler gibi Bodrum da kış nüfusuna göre devletten ödenek alıyor. Bunun yetmeyeceği gerçek. Bu yüzden ya ekstra desteklenmemiz ya da bu kışı Bodrum’da geçirme kararı alan vatandaşlarımızın da nüfuslarını ilçemize almaları lazım. İşte bu nedenledir ki her platformda, ‘Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol’ diyoruz. Eğer nüfuslarını taşırlarsa o zaman genel bütçeden alacağımız pay artacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BODRUM’A PAY BIRAKSINLAR

Bodrum’da şubeleri olan büyük firmalara da seslenen Başkan Aras, “Bodrum çok önemli bir turizm merkezi. Aynı zamanda çok büyük bir ekonominin de döndüğü bir yer. Burada da faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun merkezi büyük şehirlerde. Burada kayıtlı olanlar da var ama önemli bir kısmı İstanbul ve Ankara’da. O firmaların da Bodrum Ticaret Odası’na kayıt yaptırmaları, vergilerini burada ödemeleri, burada kazandıkları gelirden Bodrum’a da pay bırakmaları doğru olur diye düşünüyorum” görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!