TanUrla, yeşil enerji sistemiyle doğayla iç içe

Güncelleme Tarihi:

TanUrla, yeşil enerji sistemiyle doğayla iç içe
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 15:04

Tanyer Yapı’nın Urla Bademler’de yaşama geçirdiği TanUrla, sürdürülebilir yeşil enerji konseptiyle doğaya saygılı ve çevresiyle bütünleşen bir yaşam imkanı sunacak.

Haberin Devamı

 

TANYER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, çağdaş, çevreci, doğa ve insan odaklı bir konut projesini yaşama geçireceklerini belirterek, projede güneş enerjisinden yararlanılacak bir sistem kurulacağını söyledi. TanUrla’nın sunduğu imkanlarla bölgeye değer katacağını kaydeden Tanyer, “Dünyanın bize sunduğu kaynakları en doğru şekilde kullanmak zorundayız. Çünkü bu ülke bize emanet, bizler de çocuklarımıza bırakacağız. Bu nedenle doğayı korumak adına, atık bırakmayan sürdürülebilir güneş enerjisi sistemlerini projemize entegre edeceğiz. Ayrıca, önemi giderek daha çok anlaşılan elektrikli araçlar için AC ve DC hızlı şarj istasyonları da bulunacak” dedi.

TanUrla, yeşil enerji sistemiyle doğayla iç içe

Haberin Devamı

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Projenin konumu ve donatılarıyla hem yurtiçinden, hem de yurtdışından yatırımcıların ilgisini gördüğüne dikkat çeken Münir Tanyer, şu bilgileri verdi: “Yaşam devam ettikçe insanların konut ihtiyacı da sürecek. Bu nedenle insanların konforu için doğayla iç içe yaşam konseptiyle hareket ediyoruz. Mimar Nevzat Sayın’ın projenin başında belirlediği prensiplerden ve tasarımlardan taviz vermiyoruz. Binaların iç tasarımlarında da aynı özeni gösteriyoruz. TanUrla, yarımadaya açılan bir kapı üzerinde ve bölge gelişime çok açık. Seferihisar, Sığacık Körfezi, Azmak Koyu, Çeşme ve Kuşadası aksına da çok yakınız. Proje 20 bin metrekarelik ticari alana sahip. TanUrla’nın tüm bölgeye değer katacağı ve çekim merkezi olacağı kanaatindeyiz.”

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
TanUrla’nın bölge geneline de hitap edeceğini dile getiren Tanyer, “Sosyal etkinlikler, toplantı ve gösterilerin yapılabilmesi için bir köy meydanı oluşturduk. Çeşitli ihtiyaçları karşılanması için sağlık merkezi, eczane, el sanatları, terzi, ayakkabı tamircisi, kreş ve petshop gibi dükkanlar da olacak. Yeşil alan ve hobi bahçelerine de özel önem verdik. TanUrla’da sağlıklı yaşam imkanlarının yanı sıra bir sağlık merkezi de bulunacak. Güzellik ve spor merkezi ön planda olacak. Urla’nın sahip olduğu gastronomi kültürünü ve yerel lezzetlerini yansıtan şef restoranlarımızla da misafirlerimizi ağırlayacağız. Proje bünyesinde otel ve konaklama imkanı da sunacağız. Proje bünyesindeki farklı alanlarda, Türk Sanat Müziği ve diğer tarzlarda müzik dinletileri ve konserlerle renkli etkinliklere de imza atmak istiyoruz. TanUrla sakinlerinin son derece konforlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hem İzmir’e, hem de Urla’ya önemli bir yaşam alanı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Münir Tanyer, TanUrla’yı 36 ay sonra ticari alanları ve sosyal donatılarıyla birlikte teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

TanUrla, yeşil enerji sistemiyle doğayla iç içe




İNSANLAR BÖLGEYLE BÜTÜNLEŞECEK
İNSANLARIN duvarlar ardında kalmadan bölgeyle bütünleşmelerini istediklerini paylaşan mimar Nevzat Sayın ise şunları söyledi: “Sakinlerin bölgeyle bütünleşebilmeleri için alışveriş ve çarşı merkezini sitenin ortasına değil, yola yakın bir yere konumlandırdık. Çevre insanların da buranın atmosferine dahil olmasını istiyoruz. Gerçekten yaşayan bir modern köy ortamı sunacağız. Burada bir nizamiye kapısının ve yüksek duvarların ardında kendinizi kapalı bir kutuda gibi hissetmeyeceksiniz. Proje coğrafi yapısı itibariyle engebeli bir arazi üstünde. Köy evleri her ne kadar ilk bakışta birbirine benzese de yakından incelendiğinde aslında farklıdır. Biz de aynı yerde farklı konut tiplerini buluşturmayı ve çeşitliliği artırmayı hedefledik. Dolayısıyla gerçek köy yaşamında olduğu gibi her evin kendine özgü bir konumu ve duruşu olacak. Urla aynı zamanda önemli bir gastronomi merkezi. İnsanlar burada rezervasyonla yemek yiyecekleri mekanlardan tutun da kahve, çay ve boyoz keyfi yapabilecekleri yerlere kadar farklı alternatiflerden yararlanabilecek. Ortak alanların ve sosyal donatıların olduğu, sadece sloganlarda kalmayan, yani gerçekten yeni bir yaşam imkanı sunacak özel bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

TanUrla, yeşil enerji sistemiyle doğayla iç içe


15 YILLIK BİR SERÜVEN
TANYER Yapı’nın yaşama geçirdiği TanUrla’nın temel atma töreni firmanın çözüm ortakları ve sakinlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ege’nin doğal köy yaşamını modern mimariyle harmanlayarak yatırımcıların beğenisine sunduklarını aktaran Münir Tanyer, “İmar planlarının yapılmasıyla başlayan 15 yıllık serüvenin geldiği bir noktadayız. Başlamak bitirmenin yarısıdır. TanUrla’yı 36 ay sonra ticari alanları ve sosyal donatılarıyla birlikte teslim edeceğiz. Hem İzmir’e, hem de Urla’ya önemli bir yaşam alanı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!