Spor hekimliğinde kişiye özel tedavi

Güncelleme Tarihi:

Spor hekimliğinde kişiye özel tedavi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 17:24

Prof. Dr. Metin Ergün, tıp teknolojilerinde olduğu gibi spor hekimliği ve sporyaralanmalarında da kişiye özel tedaviyle başarılı sonuçlar alındığını söyledi.

Haberin Devamı

SPOR Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, günümüzde tedavilerin yanı sıra hem yaralanmalardan korunma hem de spor sonrası gelişen kas ağrıları ve yorgunluğun giderilerek hızlı bir toparlanma sağlanması için çeşitli uygulamalardan oluşan seanslarla hizmet verdiklerini açıkladı. “Kliniğimizde tecrübeli ekibimiz ve ileri teknolojiye sahip donanımımız kapsamında amatör ve profesyonel sporcularla fiziksel aktiviteyi yaşam biçimi haline getirmiş sağlıklı yaşam sporcularının kas, tendon, bağ ve eklem yaralanmalarında, postür (duruş) bozuklukları ve skolyoz gibi omurga sorunlarında nitelikli tedavi uyguluyoruz” diyen Prof. Dr. Metin Ergün, “Muayene ve tetkikler sonucunda tanıya göre fizyoterapistlerimiz ile fizik tedavi programına başlanıyor. İlk klinik değerlendirmede postür analizi, kas kuvvet, denge ve motor kontrol testleri ile esneklik, sürat ve çeviklik testlerinin yanı sıra risk analizi testleri bulunmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında hastalarımız için uygun tedavi programı belirlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İLERİ SİSTEMLİ TEKNOLOJİ

Manuel uygulamalar, mobilizasyon teknikleri, lenf drenajı, derin doku masajı, graston tekniği, kinezyolojik bantlama ve terapötik egzersiz gibi çeşitli uygulamalardaki tecrübelerini yüksek teknolojiyle birleştirerek tedavi programları hazırladıklarını dile getiren Ergün, şöyle devam etti: “Hastalarımızdan çok iyi geri dönüşler aldığımız Tecar Terapi (Odaklanmış Radyofrekans Terapisi), yeni uygulanmaya başlanan bir metottur. Yüksek frekanslı elektromanyetik enerji transferiyle derin dokuda hipertermi oluşturarak ağrı kesici, kas gevşetici, ödem azaltıcı gibi etkilerinden faydalanıyoruz. Etkinliği kanıtlanmış ve kolay uygulanabilir bir metot olan Magnetoterapi (Manyetik Alan Tedavisi) ile de ağrının giderilmesine, hücre ve dokuların yenilenmesine çalışıyoruz.”

YÜKSEK YOĞUNLUKLU LAZER TERAPİ

Derin dokuya etki ederek kan dolaşımını artıran, kolajen yapımını uyaran ve tamir sürecine destek olan “Yüksek Yoğunluklu Lazer Terapi” hakkında da bilgiler veren Ergün, “Akut ve kronik ağrılı durumlarda kolay tolere edilebilen Compex Terapi (TENS), doku sertliklerinde Perküsif Terapi, kompresyon ve soğuk terapisinin bir arada olduğu, lenfatik dolaşımı artırıcı, ağrı ve ödemi azaltıcı Game Ready ile soğuk etkisi olmadan lenfatik dolaşımı destekleyici Dr. Life uygulamalarıyla da fizik tedaviyi daha etkili hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!