Sipina bifida hastalığına dansla dikkat çektiler

Güncelleme Tarihi:

Sipina bifida hastalığına dansla dikkat çektiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 18:57

Sipina bifida hastalığına dansla dikkat çektiler

Haberin Devamı

İZMİR'in Alsancak semtinde, Engelliler Haftası nedeniyle, spina bifida hastalığına dikkat çekmek için caddede bir dans gösterisi yapıldı.

Konak Kenet Konseyi Çocuk Meclisi, Engeliler Haftası çerçevesinde sipina bifida hastalığı ve önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye Sipina Bifida Derneği ile işbirliği yaparak 'Ritmi yakala, folikasit'le omurgayı tamamla' soysal sorumluluk projesi hazırladı. Dans eğitmeni Büşra Kileci'nin çalıştırdığı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, anne, baba ve gönüllüler ile tekerlekli sandalyedeki engellilerden oluşan 48 dansçı, Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, yağmur altında Ege Zeybeği oynarayarak, spina bifida hastalığı konusunda farkındalık yaratmaya çalıştı. Çevrede toplanan kalabalık gösteriyi ilgi ile izledi, cep telefonları ile görüntüledi.

Spina bifida, bebeğin omurgasının kapanmaması sonucu ortaya çıkan, doğum öncesi nedenlere bağlı gelişen bir hastalık olarak biliniyor. Anne adaylarının, hamile kalmadan üç ay önce B9 folikasit vitaminini günde en az 0.4 miligram almasıyla sipina bifida hastalığının gelişimi yüzde 70 oranında önlelebiliyor.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!