SATUGEM’den sağlık turizmine hizmet

Güncelleme Tarihi:

SATUGEM’den sağlık turizmine hizmet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 16:08

SATUGEM Kurucusu Cemaleddin Saraç, 2020 yılında kurulanSATUGEM’in her geçen gün gelişerek ve büyüyerek sağlıkturizminde artık Türkiye’ye hizmet verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

SATUGEM (Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi) Kurucusu Cemaleddin Saraç Türkiye’nin hem sağlık alt yapısı, hem jeopolitik konumu hem de tarihi ve kültürel dokusuyla doğruadımları atmasıyla sağlık turizminde dünyada öncü ülkesi olabileceğini söyleydi. Saraç, SATUGEM’in Türkiye’nin sağlık ve turizm hedefleri doğrultusunda sağlık turizmi alanında sağlık organizasyonları ve sağlık kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi için çalışmalarına devam ettiğini, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüğünü söyledi. Saraç, SATUGEM’in İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin’in ardından artık Türkiye’de sağlık hizmet verdiğini ifade etti.

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizmi cirosunun 100 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Saraç, “Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YURT dışından gelen hasta gruplarına da hizmet verdiklerini kaydeden Cemaleddin Saraç, “Yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi görüyoruz. Yurtdışındaki hastalar daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisinde tercih etmektedirler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!