Şaşılığa dikkat

Güncelleme Tarihi:

Şaşılığa dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 19:05

HER yaşta görülebilen şaşılık sadece görsel ve estetik değil, psikolojik sorunlara da neden olabiliyor. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Şaşılığın farklı nedenleri var. En sık rastlananı göz bozuklukları. Birçok çocukta şaşılık ve göz tembelliği birlikte görülür.

Haberin Devamı

Ailede şaşılık veya göz tembelliği varsa çocukta görülme riski artar. Bazen ateşli bir hastalık ya da kaza gibi nedenler şaşılığın ortaya çıkmasını tetikler. Bazılarında şaşılık göz kaslarının birinde veya birkaçında felç nedeniyle olabilir. Sonradan aniden ortaya çıkan şaşılıklar travma, hipertansiyon veya şeker hastalığına bağlı görülebilir. Bebeklik ve çocukluk döneminde olan şaşılıkların bir kısmı yalancı kaymalardır. Yalancı kayma burun kökünün genişliğine bağlı yanıltıcı bir görüntü olabilir” dedi.

FARKLI ÇEŞİTLERİ VAR
Şaşılığın birçok şekilde sınıflandırılabileceğini dile getiren Prof. Dr. Kaşkaloğlu, “Doğuştan, sonradan, yukarı, aşağı, yanlara gibi... Ayrıca gizli şaşılık da var. Şaşılık kalıcı veya geçici olabilir. Tek veya her iki gözde ortaya çıkabilir. Doğuştan veya sonra da gelişebilir. Genellikle gözlükle düzelmeyenlerde ameliyat yapılır. Bazı özel durumlarda botox uygulanır. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Ortalama 30 dakika sürer. Operasyon sonunda gözde görünen bir dikiş olmayacağından rahatsızlık çok az olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!