Sarnıç'ta 230 vatandaşa 2B müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Sarnıçta 230 vatandaşa 2B müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 13:31

Sarnıç'ta 230 vatandaşa 2B müjdesi

Haberin Devamı

İZMİR'in Gaziemir İlçesi Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır süren 2B sorunu çözüldü. 230 vatandaş, belirlenen rakamların üçte birini ödeyerek, tapusunu alacak.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Gaziemir Sarnıç Mahallesi'nde vatandaşların tapu sorununa ilişkin bir toplantı düzenledi. Kaplanlar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya 300'e yakın mahalleli, bölgedeki muhtarlar ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaya, bölgede yaşayan 230 vatandaşın 2B arazisi ile ilgili sorunlarının çözüldüğünü açıkladı. Kaya sorunun geçmişinin 40 yıl olduğunu, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla, Defterdarlık'ın rayiç bedelleri yeniden gözden geçirdiğini belirterek, rakamların üçte birini ödeyerek vatandaşların tapularına kavuşacaklarını söyledi. Bu düzenlemeyle 230 kişinin 2B sorunu çözülmuş olacak.

TAKSİTLİ ÖDEMELERDE 5 yıllık faizsiz vade

AK Partili Kaya, taksitli ve peşin ödemelerde avantaj sağlandığını vurgulayarak, “İlk yapılan değerlendirmelerde metrekare fiyatları 1.000- 1.100 TL arasındaydı. Daha sonra komisyon tarafından bu rakam 800- 850 TL arasında belirlendi. Yaptığımız toplantılar sonucunda üç inceleme yapıldı. Geldiğimiz noktada, kanuni yüzde 50 indirim bedeli ile birlikte bu fiyatlar 290- 350 TL arasına inmiş bulunmaktadır. Buna ayrıca yüzde 20 peşin ödeme indirimi de yapıldığında, vatandaşlarımız metrekaresine 230- 280 TL arasında bir bedel ödeyerek tapularına kavuşabilecekler" dedi. Kaya, peşin ödeme indiriminden yararlanmak isteyenlere Halkbank tarafından uygun kredi imkanı sağlanacağını, ödemesini taksitle yapmak isteyene ise 5 yıllık faizsiz vade yapılacağını belirtti. Bölgedeki hazine arazilerine ev yapmış vatandaşlar ile ilgili soruna da değinen Kaya, 4706 sayılı kanun kapsamında üzerinde yapılaşma bulunan hazine arazilerinin belediyelere devir edilebildiğini, belediyelerin devir edilen bu arazilerin üzerindeki hak sahipliği araştırmasını yaparak vatandaşlara tapularını verebildiğini hatırlattı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!