Sanayi üretim rakamları

Güncelleme Tarihi:

Sanayi üretim rakamları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 16:31

- EBSO Başkanı Yorgancılar: "Kasım sanayi üretimi son çeyrekte büyümenin daha da düşebileceğine işaret ediyor"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Kasım sanayi üretimi son çeyrekte büyümenin daha da düşebileceğine işaret ediyor" dedi.

Yorgancılar yaptığı açıklamayla Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2014 yılı kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi.

Girişimcilerin yatırımlar, vatandaşların da tüketim konusunda ihtiyatlı davrandığını belirten Yorgancılar, "Bu durum geleceğe yönelik risk algısının yüksekliğine işaret etmektedir. Bu gelişmeler, hükumetin yapısal dönüşüm stratejisinin kalan bölümünün bir an önce tamamlanması ve teşvik politikalarının yenilenmesi gereğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır" ifadesini kullandı.

Yorgancılar, 2014 yılının kasım ayında sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre düşmesinin sonraki dönemde gerçekleşecek olumsuz gelişmelerin işareti olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Nitekim bu sektörde üretim kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5, bir önceki aya göre de binde 3 gerilemiştir. Gelecek ayların üretim kapasitesi açısından önem taşıyan ara ve sermaye malları üretimindeki gerileme 2015 yılı sanayi büyümesi açısından kaygı uyandırmaktadır. Sonuçlar, halkın daha çok kısa vadeli ihtiyaçlarına odaklandığı, uzun vadeli ödemeleri olabilecek dayanıklı tüketim malları talebini yavaşlattığı söylenebilir. Girişimcilerin yatırımlar, vatandaşların da tüketim konusunda ihtiyatlı davranıyor olması geleceğe yönelik risk algısının yüksekliğine işaret etmektedir."

Sanayi üretimi verilerinin iç ve dış talepteki zayıflamaları ortaya çıkardığını ileri süren Yorgancılar, "Kasım sanayi üretimi son çeyrekte büyümenin daha da düşebileceğine işaret ediyor. Biz sanayicileri hem iç hem de dış piyasalarda oldukça zorlu bir yıl beklemektedir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!