Sağlık turizminin de başkenti

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminin de başkenti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 05:31

 Kuşadası şimdi de sağlık turizmde atakta. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklar, bir yandan tatil yaparken, bir yandan da dertlerine derman buluyor. Sektörün öncülerinden Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı, “Geçtiğimiz yıl 10 binin üzerinde yabancıyı sağlığına kavuşturduk. 2023 sonunda sağlık turizminde 3–3.5 kat büyümeyi hedefliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

 

 

 

GELİŞMİŞ ülkelerde sağlık sektöründe fiyatların yüksek oluşu ve bekleme sürelerinin uzunluğu insanları sağlık hizmetlerini hem tatil yapabilecekleri, hem aynı hizmeti daha uyguna mal edebilecekleri, hem de bekleme sürelerinin daha kısa olduğu ülkelerden satın almaya yöneltmiş durumda. Türkiye, medikal turizm özelinde dünya genelinde  ilk 5 içinde. Ülkemizde İstanbul’da başta olmak üzere İzmir, Antalya, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Manisa ve Denizli’de sağlık turizmi yapılıyor. Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) verilerine göre 2022’de toplam 1 milyon 258 bin 382 yabancı sağlık hizmeti almak için ülkemize gelirken, 2 milyon 119 bin dolar döviz bıraktı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise bu rakam 411 bin 490 kişi ve 453 bin 714 dolar olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sağlık turizminin de başkenti

BAŞKENTİ OLACAĞIZ

Gözde Kuşadası Hastanesi’ni de bünyesinde barındıran Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı, sağlık turizmi konusunda kısa sürede önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, 2022’de 10 bin yabancı hastayı sağlığına kavuşturduklarını söyledi. Özel Sağlık, Gözde Kuşadası ve Gözde İzmir hastanelerinde İngiltere başta olmak üzere 30 farklı ülkeden hastayı ağırladıklarını dile getiren Dr. Kalı, “Kuşadası önemli bir kruvaziyer turizmi merkezi. Bölge sağlık turizmi açısından büyük potansiyele sahip. Grup olarak buradaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz” bilgisini paylaştı.

Ege Bölgesi’nin sağlık turizmi konusundaki potansiyeliyle önemli bir marka konumuna yükseldiğini kaydeden Opr. Dr. Kenan Kalı, sözlerine şöyle devam etti: “Özel Sağlık kısa sürede İzmir’de sağlık turizminin en yoğun yapıldığı hastane oldu. İngiltere ve Avrupa ile İzmir’i buluşturdu. Bu konuda tüm ekip olarak inanılmaz gayret gösterdik. Dünyada ilk 20 merkez arasına girecek yapıya ve işlem çeşitliliğine sahibiz. Sağlık turizminde 2022’de 6 branşta hasta getirmeyi başardık. Obezite, estetik cerrahi, ağız-diş, rinoplasti ve beyin cerrahisi ameliyatları uyguluyoruz. 2023’te bunları devam ettirirken, beyin cerrahisi, nöronavigasyon, üro teknoloji ve prostat hastalıklarıyla ilgili de yabancı hasta getireceğiz. Hasta sayısı arttıkça İngiltere ve İzmir arasındaki uçak sayısı da artmaya başladı. Valilik, Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu konuda önemli destekler sunuyorlar. Antalya’nın 40 yılda ulaştığı turizm kenti seviyesine İzmir 1 senede ulaşamaz. Ama İzmir de kısa sürede sağlık turizminin başkenti olacak. Sağlık turizmi konusunda doğru adımları atarsanız bir marka şehir yaratabilirsiniz. İzmir’in en önemli teması bana göre sağlık turizmi. Devlet ve hükümet yetkililerini de bu konuda yanımızda görüyoruz. Hedefimiz, Kuşadası’nda da aynı noktaya gelebilmek.”

Haberin Devamı

30 ÜLKEDEN HASTA

İzmir ve Kuşadası’na sağlık turizmi konusunda önemli hasta akışı sağladıklarını da vurgulayan Dr. Kalı, şu bilgileri verdi: “İngiltere başta olmak üzere Almanya, İtalya, Kuzey ülkeleri, Güney Afrika, Sri Lanka gibi 30 farklı ülkeden hasta geliyor. 2023’te ortopedi, üroloji ve beyin cerrahisi konusunda Amerika ve Kanada’dan hasta getirmeyi hedefliyoruz. Eskiden yabancı hastalar fiyat avantajı var diye Türkiye’ye geliyordu. Şimdi ise kalite ve operasyon başarısını görüyorlar. Ülkemize çok iyi teknolojik altyapı, iyi hastaneler ve deneyimli hekimler var. İzmir ve Kuşadası’ndaki toplam 3 hastanemizde 2022’de grup olarak sadece biz 10 binin üzerinde yabancıyı sağlığına kavuşturduk. 2023 sonunda ise sağlık turizminde 3–3.5 kat büyümeyi hedefliyoruz. Ülke olarak sağlığa ulaşılabilirlik, teknoloji ve hekim kalitesi olarak çok ileri durumdayız. Türkiye her zaman Avrupa’ya göre fiyat ve kalite anlamında cazip durumda. Sağlık turizminde ülke olarak çok daha fazla büyüyeceğiz. Bu hizmet çeşitliliği ve fedakar sağlık çalışanları oldukça ülke olarak bir marka konumuna yükseleceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!