Sağlık turizminde dünyada öncü bir ülke olabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde dünyada öncü bir ülke olabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:12

Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM) kurucusu Cemaleddin Saraç, hem sağlıkaltyapısı, hem jeopolitik konumu hem de tarihi ve kültürel dokusuyla Türkiye’nin doğruadımların atılmasıyla sağlık turizminde dünyaya öncülük edebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

SATUGEM’in şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 25 sağlık kuruluşu ve 40 doktor muayenehanesiyle birlikte ortak çalışmalar yaptığını belirten Saraç, “ Yurtdışındaki hastalar daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisinde tercih etmektedirler” dedi.

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizmi cirosunun 100 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM) kurucusu Cemaleddin Saraç, merkezin Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan, kurumlara danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite artırma çalışmaları yapan, yurtdışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha iyileştirilmesini sağlayan bir organizasyon olduğunu söyledi. Saraç, “Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İL SAYISI ARTIYOR

“Sağlık turizminde son 10 yıldır aktif şehirlerimiz olan İstanbul, Antalya ve İzmir’in yanı sıra pek çok ilimize yurtdışından gelen hasta sayılarında artış gözlemliyoruz” diyen Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Obezite cerrahisi, estetik cerrahi uygulamaları ve saç ekiminde İstanbul başta olmak üzere Antalya ve İzmir, yurtdışından sağlık hizmetleri almak için gelen kişilerin en çok tercih ettiği şehirler. Ülkemizin başkenti Ankara’ya yurtdışından direkt uçuşların sayısının artmasıyla Ankara, sağlık turizminde her geçen gün potansiyelini artırıyor. Endikasyon odaklı bazı illerimiz de yurtdışından gelen hastalar açısından fark yaratıyor. Malatya bu anlamda önemli bir ilimiz. Son dönemde açılan hastaneler ve tıp merkezleriyle Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, estetik cerrahi alanında fark yaratmaya başladı. Özellikle jeopolitik konum açısından İran, Irak ve Azerbaycan’a yakınlığı sebebiyle Van, Diyarbakır, Gaziantep ve Ağrı’ya saç ekiminde yoğun talep gözleniyor. Sağlık kurumlarının sayısının artmasıyla Aydın, sağlık turizmi açısından İzmir gibi öncü iller arasına girebilir. Pamukkale ve Hierapolis gibi tarihi kentlerin olması sebebiyle Denizli de potansyeli olan bir diğer il.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!