Sağlık turizminde 2024’te rekor hasta sayısı bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde 2024’te rekor hasta sayısı bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 07:08

SATUGEM Kurucusu ve Genel Koordinatörü CemaleddinSaraç, sağlık turizmindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Türkiye, sağlık turizmi alanında büyük atılımlara devam ediyor. Özellikle pandemi sonrası yaşanan sağlık turizmi patlaması, teşvikler ve ilgili bakanlıkların destekleri sayesinde ülkemizde sağlık sektöründe büyük gelişmelere imza atıldı. Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM) Kurucusu ve Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç, Türkiye’nin sağlık turizmi konusundaki yükselişini değerlendirirken, özellikle obezite cerrahisi, saç ekimi, ağız ve diş sağlığı, cerrahi onkoloji, estetik ve plastik cerrahi alanlarında yoğun bir ilginin olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE TERCİH EDİLİYOR

Özellikle cerrahi tıp bilimlerinin sağlık turizminde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Saraç, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini paylaştı. Yurt dışında yaşayan bireylerin yanı sıra tıbbi nedenlerle Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını kaydeden Saraç, “2022 yılında bu sayı 1.3 milyonken 2023 yılının sonunda 1.8 milyonu aşmasını bekliyoruz. Özellikle başlatılan sağlık turizmi teşviklerinin etkisiyle sağlık turizmi acentelerinin desteklenmesiyle ocak-mart 2023 döneminde ülkemize sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen ziyaretçi sayısı, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 37.47 artarak 474 bin 112’ye yükseldi. Bu büyük artış, Türkiye’nin sağlık turizmindeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ARTIŞIN DEVAMI GELECEK

Saraç, geleceğe dair beklentilerini de paylaştı. Sağlık turizmindeki bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini beklediklerini belirten Saraç, “Bu yıl sonuna kadar sağlık turisti sayısının 1.8 milyona ulaşması bekleniyor. 2024 yılında da bu yıla göre rekor bir büyüme beklentisi hakim. Bu hızlı büyüme, Türkiye’nin sağlık sektörünün ve hekimlerimizin cerrahi becerileri, uygun fiyatlar sunabilmesi, ülkemizin bir turizm cenneti olması ve kültürel çeşitliliğiyle yakından ilişkilendiriliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!