Sağlığa ve sportif performansa destek

Güncelleme Tarihi:

Sağlığa ve sportif performansa destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 02:42

 Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde sporcuların sadece sağlığı değil performansları da değerlendiriliyor. Multidisipliner bir yaklaşımla ve spor hekimi, fizyoterapistler, psikolog, diyetisyen, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekiple hizmet verilen klinikte sporcuların fiziksel ve mental performansları ölçülüyor.

Haberin Devamı

 

 

Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, “Kliniğimizde yaptığımız sporcu sağlık ve performans değerlendirmeleri kapsamında sporcuların performanslarını olumsuz etkileyebilecek faktörleri araştırıyor, mevcut fiziksel, fizyolojik ve psikolojik durumlarını ortaya koyarak tespit edilen eksikliklerin giderilmesini amaçlıyoruz’’ dedi.

 

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

 

Klinikteki sportif performans ekipmanları ile izokinetik (Cybex test) ve izometrik kas kuvvet ölçümleri, çeviklik testleri, denge ve motor kontrol testleri, reaksiyon zamanı ve sıçrama yüksekliği ölçümleri ile postür ve esneklik değerlendirmelerinin yapılabildiğini söyleyen Prof. Dr. Metin Ergün, “Sonuçlara göre önerilerde bulunuyor ve bireysel programlar hazırlıyoruz. Aynı zamanda sporcuların mental performanslarını da değerlendirerek psikolojik destek çalışmaları yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

SPOR YARALANMASI RİSK ANALİZİ

 

Prof. Dr. Metin Ergün, spor yaralanması risk analizinin önemine dikkati çekerek “Spor yaralanmalarına bağlı olarak olumsuz sosyal, psikolojik ve ekonomik kayıplar yaşanabiliyor. Yaralanmalardan korunma tedaviden çok daha pratik, kolay ve ekonomik. Spor yaralanmalarından korunabilmek için ilk aşamada yaralanma riskinin belirlenmesi gerekiyor. Riski yüksek bulunan sporcularda hazırlanacak önleyici programlarla birçok yaralanmadan korunmak mümkün” diye konuştu.

Sezon öncesi ve ortasında yapılacak testler ile sportif performans gelişiminin de takip edilebileceğini ifade eden Ergün, şöyle devam etti: “Elde edilen veriler sporcunun antrenörü tarafından kullanılabilir ve norm değerler ile karşılaştırılabilirBu testler ile sağlık ve sportif performans değerlendirmeleri özellikle genç yaşlarda yapılmaya başlandığında performansın yanı sıra büyüme ve gelişme de takip edilebiliyor, böylece büyüme ile performans gelişimindeki olası sapmalar ve yetersizlikler önceden ortaya konarak kişiye özel programlarla tedbirler alınabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!