Rüzgarı bol olanların buluşma noktası: Port Alaçatı Marina

Güncelleme Tarihi:

Rüzgarı bol olanların buluşma noktası: Port Alaçatı Marina
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 05:47

Alaçatı sörf cennetinin kalbindeki Port Alaçatı, bölgeye ve turizme sağladığı katkıyla ön plana çıkıyor. Maviyle yeşilin birleştiği Port Alaçatı Marina Müdürü Deniz Şahin, tekne sahiplerine sundukları ayrıcalıkları anlattı.

Haberin Devamı

 

PORT Alaçatı Marina, tertemiz suyu, eşsiz rüzgarı, bereketli güneşi ile dünyaca meşhur plajların ve öncü sörf merkezlerinin yanı başında bulunuyor. Denizde 250, karada 80 tekne kapasitesine sahip Port Alaçatı Marina, maksimum 35 metre boyunda ve 4 metre derinliğe sahip tekneler için bağlama hizmeti veriyor. Alaçatı sörf cennetinin kalbindeki Port Alaçatı, Adnan Menderes Havalimanı’na 1 saat, Alaçatı merkezine ise sadece 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Denizi, denizciliği sevenlere en iyi hizmeti vermeye çalışan Port Alaçatı Marina, bölgeye ve turizme sağladığı katkıyla da ön plana çıkıyor. Maviyle yeşilin birleştiği bu güzel marinada sosyalleşebileceğiniz alanlar da bulunuyor. Tekne sahiplerine sunduğu ayrıcalıklarla onlara mükemmel bir hizmet sunan Port Alaçatı Marina Müdürü Deniz Şahin’le keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
* Deniz Şahin kimdir?
- 1985 yılında İzmir’de doğdum. Ortaokul döneminde İzmir’den Alaçatı’ya yerleştik ve hayatımıza burada devam ettik. Orta ve lise öğretimimi Çeşme’de tamamladıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm Rehberlik Bölümü’nden mezun oldum. 2008’de Port Alaçatı Marina’da deniz turizm sektörüne adım attım. 2 yıllık ön büro tecrübemden büyük keyif aldım ve sektörde ilerlemek üzere hedeflerimi belirledim. 2010’da evlilik nedeniyle İstanbul’a yerleştim yaklaşık 8 yıl kadar Ataköy ve Marintürk marinalarında görev alarak iş hayatıma devam ettim. 2017 yılı sonlarında şehir karmaşasından uzak olmaya ve sakinliğe ihtiyaç duyduğumuz için çocuğumuzla birlikte Alaçatı’ya dönmeye karar verdik. İstanbul’da bulunduğum süre benim için çok kıymetliydi, özellikle mesleki anlamda bana oldukça tecrübe kattı ve gelişim fırsatı sundu.

Haberin Devamı

Rüzgarı bol olanların buluşma noktası: Port Alaçatı Marina


* Çeşme’ye dönmeye nasıl karar verdiniz?
- İstanbul çok kalabalık ve karmaşası olan bir şehir. Ben İstanbul’un o koşuşturmasını da çok sevdim ancak oğlumuz olunca biraz daha sakinliğin bizim için daha iyi olacağına karar verdik. 5 yıldır yönetici olarak Alaçatı’dayım. Burayı benimsiyorum. Marina ilk meslek başlangıcı olduğu için aileme geri dönmüşüm gibi oldu. Alaçatı benim için çok özel.
* Çeşme’yi sevdiren nedir?
- Öncelikle burası benim büyüdüğüm yer. Daha çok huzur ve sakinlik var. İş yoğunluğumuz tabii ki devam ediyor ancak burada olmak çok daha keyifli.
* Marinada neler var?
- Denizde 250, karada 80 tekne kapasitesi olan bir marina. Yıllık teknelerin yanı sıra günübirlik tekne yoğunluğumuz da oluyor. 2008’den beri tanıdığım ve bizimle olmaya devam eden misafirlerimiz var. 100 tona kadar olan tekneleri vincimizle çekek sahamıza alabiliyoruz. 24 saat palamar, güvenlik, güvenlik kamera sistemi, ücretsiz Wi-Fi, atık alım gibi birçok alanda hizmet veriyoruz. Profesyonel, alanında eğitimli ve deneyimli ekiple çalışıyoruz. Çekek sahamızda tekne bakım onarım için boya, marangoz, elektrik, motor krom ve yat market gibi birçok hizmeti yatçılarımıza sağlıyoruz.
* Burayı diğer marinalardan ayıran özellik nedir?
- Alaçatı, Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri. Çok farklı özellikleri barındırıyor. Alaçatı sportif balıkçılık için çok verimli. 15 yıldır her yıl balık turnuvası yapılıyor. Sörf okulları yanı başımızda. Sörf için ne kadar verimliyse yelkenli teknelerimiz için de öyle... Marinada popüler markalar, eşsiz lezzetlere sahip restoranlar bulunuyor. Tertemiz plajları, koyları, şehir merkezine ve havalimanını yakınlığı, sunduğumuz tüm hizmetlerin kalitesi marinayı özel kılıyor. Sadece marinamızdakilere değil, aynı zamanda port evlerdeki teknelere de palamar, çekek, bakım, onarım gibi birçok hizmet sunuyoruz.
* Çeşme’de deniz turizmi ne durumda?
- Deniz turizmi her geçen yıl gelişiyor, talepler artıyor. Özel ve izole tatil arayışı yüzünden pandemiden sonra da artış gösterdi. Çeşme bölgesinde marinalar yoğun ve dolu durumda. Bu durumun bölgeye çok büyük katkısı var. Misafirlerimizin alışveriş, yeme içme, eğlenme, konaklama gibi birçok ihtiyacı da oluyor.
* Deniz turizminin yüzdesi kaç Türkiye’de?
- Ülkemizde yat/tekne sayısı hızla artıyor. Türkiye’nin genel doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıkmış durumda. Yeni marina projeleri de var. Marina yatırımları ve projelerinin hızlanması gerektiğini düşünüyorum. Üniversitelerin deniz ve marina işletme bölümlerinde iyi eğitim alan sağlam bir ekip geliyor. Yeni projelerle birlikte istihdam da sağlanacak. Tüm bu gelişmeler heyecan ve mutluluk verici.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!