Rinoplasti ameliyatında cildin yapısı da önemli

Güncelleme Tarihi:

Rinoplasti ameliyatında cildin yapısı da önemli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2022 21:22

Op. Dr. Yunus Gürkan Aladağ, burun ameliyatlarında cilt tiplerinin avantaj ve dezavantajlarını anlattı.

Haberin Devamı

RİNOPLASTİ ameliyatlarının sonucunu etkileyen çok sayıda etken olduğunu belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Yunus Gürkan Aladağ, bunları burun yapısı ve mevcut deformitenin durumu, yaş, sigara ve alkol tüketimi, kronik hastalıklar, kişinin ameliyat sonrası kişisel bakımı ve kurallara uyması ve burun iskeletini çevreleyen cilt yapısı olarak sıraladı. Aladağ, “Burun ameliyatından sonra hastanın alacağı sonucu etkilemesi bakımından en önemli faktör ise hastanın öz sermayesi olan cildidir” dedi. Cilt yapısı hakkında bilgiler veren Aladağ, “Cilt yapısından bahsederken aslında cildin kalınlığı, yağlılık derecesi, esnek ve elastik yapısı, yani ameliyat sonrası oluşturulmuş olan yeni burnun iskelet ve çatısını örterek ona adapte olabilme yeteneğinden bahsetmekteyiz. Cildin kalınlığını kabaca ince, orta ve kalın olarak ayırabiliriz” diye konuştu. Her cilt yapısının kendine göre avantaj ve dezavantajları bulunduğunu kaydeden Aladağ, şu bilgiler verdi:

Haberin Devamı

İNCE KALINLIKTA CİLT

Avantajları: Ameliyat sonrası şişliklerin az olması, yapılmış olan yeni burnun hatlarını ve güzelliklerini belki de 2-3 hafta gibi bir süre içerisinde çok hızlı bir şekilde göstermesi. ¡ Dezavantajları: İnce olması nedeniyle ameliyat sırasında burun sırtında veya uç kısmındaki küçük pürüz, çıkıntıların bile görülebilmesi ihtimali vardır. Aslında kabul edilebilir 1 milimlik küçük pürüzlerin bile dokununca hastanın eline gelmesi ve normalde gözükmeyecek küçük patolojilerin fark edilebilmesidir.

ORTA KALINLIKTA CİLT

Her cerrahın gönlünde yatan ve hastalarının sahip olmasını istediği bir cilt türüdür. Bu anlamda eleştirilecek bir yönü yoktur.

KALIN CİLT

¡ Avantajları: Kabul edilebilir hataların yanında biraz daha belirgin iskelet çatıdaki pütürler, küçük çıkıntılar, kırık hatlarındaki sorunları bile örtebilir. ¡ Dezavantajları: Güzel hatları, kıvrımları ve cerrahın özenerek hazırladığı sanatsal geçişleri bile örtmesi, aradaki farkın tam yansıtılamaması, kalınlığın getirdiği ağırlıkla burun ucunun biraz daha erken öne ve aşağıya yer değiştirmesi, adeta biraz düşmesi gibi. Yine kalın ciltli bir hastada çok fazla miktarda küçültme yapılamaması da bir sorundur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!