Ressam Tülin Kaynak'tan UNİCEF yararına sergi

Güncelleme Tarihi:

Ressam Tülin Kaynaktan UNİCEF yararına sergi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 10:14

Ressam Tülin Kaynak'tan UNİCEF yararına sergi

Haberin Devamı

ÇEŞME Devlet Hastanesi'ne, 2 yılda 10 resim bağışlayan ressam Tülin Kaynak, 'Yönelişler - Kaşifin Yolculuğu' adını verdiği ve UNİCEF yararına düzenlenecek 7'nci kişisel sergisi ile İstanbul'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Resim çalışmalarına İstanbul Fenerbahçe'deki ve Çeşme'deki atölyelerinde devam eden ressam Tülin Kaynak, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde, 5 Eylül tarihinde sergi  açacak. UNICEF yararına düzenlenen sergi, 14 Eylül tarihine kadar gezilebilecek. 44 çalışmanın yer alacağı serginin sanat danışmanlığını üstlenen Mine Küçük, "Türk soyut resim sanatının önemli isimlerinden Tülin Kaynak'a göre evren bilinmeyenlerle dolu. Sanatçının bu düşüncesi onun duygu ve renk dolu resimlerinde hayat buluyor. Resimleri izleyiciyi adeta hipnotize ederek içine çekiyor ve kendi hayal dünyasında derin bir yolculuğa çıkarıyor. Hayal gücü insanlığı ileriye götüren en önemli unsurlardan biri. Çocukların hayal gücü ise kuşkusuz onların en zengin hazinesi. Bu bağlamda izleyiciye hayal dünyasının kapılarını açan sanatçının, UNICEF yararına bu sergiyi açması oldukça anlamlı ve değerli" diye konuştu.

Gaziantep Valiliği'nin 2013 Uluslararası Mozaik yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi olan ressam Tülin Kaynak, Çeşme Devlet Hastanesi'ne, 2 yılda 10 resim bağışlamıştı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!