PETKİM'e ikinci operasyon, çok sayıda gözaltı var (4)

Güncelleme Tarihi:

PETKİMe ikinci operasyon, çok sayıda gözaltı var (4)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 13:57

PETKİM'e ikinci operasyon, çok sayıda gözaltı var (4)

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ: OPERASYON SÜRECEK
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bugün saat 06.00'da Aliağa İlçesi'ndeki SOCAR Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'ye yaptıkları operasyonu değerlendirdi. Uzunkaya, operasyonda 19 kişinin gözaltına alındığını belirterek, toplam gözaltı sayısının 31 olacağını ifade etti. Uzunkaya, "Operasyon devam edecek. Soruşturma savcısının konuyla ilglii talimatıyla harekete geçildi. 19 kişi gözaltına alındı, 31 kişi hakkında gözaltı kararı var. PETKİM'de işyeri ve lojmanlarda arama yapıldı. Bilgisayarlara ve dijital malzemelere el kondu" dedi.
ÖRGÜT ŞİRKETLERİ PETKİM'E TAŞERON ALINDI İDDİASI
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan bilgiye göre geçen hafta gözaltına alınan eski Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut'un sorgusu ve yapılan tahkikat sonucunda FETÖ/PDY terör örgütünün PETKİM'de yoğun bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edildiği bildirildi.
19 KİŞİ GÖZALTINDA
Bugün saat 06.00 da eş zamanlı 31 adreste yapılan operasyonda 3'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 19 kişinin yakalandığı, bu kişlilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildiği öğrenildi.
2011 YILINDAN İTİBAREN PETKİM'DE ÖRGÜTLENMEYE BAŞLADILAR
2008 yılında özelleştirme kapsamında Azerbaycan devlet şirketi olan SOCAR tarafından satın alınan PETKİM, 2011 yılından itibaren FETÖ/PDY'nin kontrolüne girmeye başladığı, 2011 yılından itibaren gerek Türk, gerekse Azeri çalışanlarını özellikle FETÖ/PDY yapılanması içerisinde aktif rol oynayan kişilerden seçtiği iddia edildi.
Örgüt tarafından kurdurulan şirketlerin PETKİM'e taşeron olarak alındığı, 17- 25 Aralık 2013 süreci sonrasında kurumdaki gelişmeleri dikkatle takip eden istihbarat birimlerinin, PETKİM'in ve Türkiye SOCAR Enerji AŞ'nin alt şirketi olan Star Rafinerisi'nde FETÖ/PDY'nin örgülendiği ve buradan önemli bir finans desteği sağladığını tespit ettiği ileri sürüldü.
İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak yaptığı operasyonlarda gözaltına alınanların, 2011 yılından itibaren işçi veya mühendis olarak işe alınanların çoğunun örgüt tarafından verilen listeler üzerinden işe alındığı ve enerji sektörüne sızmaya çalıştıkları iddia edildi.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA) -

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!