Petkim’den Boccia Milli Takımı’na tam destek

Güncelleme Tarihi:

Petkim’den Boccia Milli Takımı’na tam destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2019 15:21

SOCAR Türkiye’nin iştiraki Petkim, Boccia Milli Takımı’nın Resmi Sponsoru oldu.

 

Haberin Devamı

Düzenlenen imza törenine Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Branşı Sorumlu As Başkanı Selim Özen katıldı. Mammadov, Boccia Milli Takımı’nın 2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyatları hedefi için Petkim’in tam destek verdiğini söyledi.

Petkim’den Boccia Milli Takımı’na tam destek

SOCAR Türkiye’nin iştiraki ve Türkiye’nin tek entegre petrokimya şirketi Petkim, Türk ekonomisine olduğu gibi sosyal sorumluluk anlayışıyla topluma da katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu anlamda, özellikle engelli bireylerin toplumsal hayata katılması noktasında farkındalık oluşturmak ve Boccia engelli sporunun Türkiye’de daha fazla gelişmesine katkı sunmak için Boccia Milli Takımı’na geçtiğimiz yıllarda da desteğini sürdüren Petkim, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile imzalanan anlaşmayla Boccia Milli Takımı’nın Resmi Sponsoru oldu. 1 Şubat Cuma günü İzmir’de düzenlenen imza törenine Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Branşı Sorumlu As Başkanı Selim Özen katıldı.

Haberin Devamı

Petkim’den Boccia Milli Takımı’na tam destek

 

2020’DE OLİMPİYAT HEDEFİ

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye sanayisinin üretim gücünü temsil eden Petkim’in sadece Türkiye ekonomisine değil sosyal sorumluluk bilinci ile topluma da değer kattığını söyledi. Boccia Milli Takımı’nın resmi sponsoru olmaktan gurur duyduklarını belirten Mammadov, şöyle devam etti: Petkim olarak yıllardır eğitim, çevre, spor, kültür ve sanat alanları gibi farklı konularda birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik ancak Boccia’nın bizim için çok özel bir anlamı ve değeri var. Ağır engelli bireylerin toplumda sosyal hayata entegre olması, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri. Biz de Türkiye’de bu amaca katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Federasyonumuzla gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında, milli takımımız geçen sene İtalya’da Boccia Bölgesel Açık Turnuvası’na katıldı. Bu turnuvadan bronz madalyayla dönen millilerimiz, Türkiye’de Boccia tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Ancak bizim hedefimiz çok daha büyük! Amacımız, milli takımımızın 2020’de Tokyo’da gerçekleştirilecek Paralimpik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmesi… Milli sporcularımızın motivasyonu ve azmiyle bunu başaracaklarına olan inancım sonsuz. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Boccia Milli Takımımız ile birlikte bu gururu yaşamak bizim için çok değerli ve anlamlı. Her zaman onların yanında olacağız ve hep birlikte yeni başarılara imza atacağız.

 

Haberin Devamı

PARALİMPİK BOCCIA nedir?

BOCCIA, oyuncuların renkli topları, “jack” olarak bilinen beyaz bir hedef topuna mümkün olan en yakın mesafeye atması ya da yuvarlamasıyla oynanıyor. Jack topunun yakınına en fazla topu yerleştiren oyuncu, çift ya da takım, oyunu kazanıyor. Başlangıçta Serebral Palsy hastalığı olan kişiler için tasarlanan oyun, bugün dünya çapında 50’den fazla ülkede oynanıyor.

PARALİMPİK BOCCIA’YA KİMLER KATILABİLİR?

  • Cerebral Palsy hastalığı,
  • Muskuler Distrofiler
  • Multiple Skleroz, ALS gibi nörodejeneratif hastalıklar,
  • Yüksek seviye omurilik yaralanmaları, Meningomyelosel,
  • Tüm vücudu etkileyen diğer durumlar,

Tekerlekli sandalyeye bağımlı, genel kas kuvveti ve koordinasyon kaybı olan 15 yaş üzeri tüm bireyler Paralimpik BOCCIA oynayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!