Ozon tedavisine ilgi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Ozon tedavisine ilgi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:33

İZMİR Alsancak’taki kliniğinde ozon ve akupunktur tedavisi sunan Anestezi Uzmanı Dr. Güneş Terzi, ozon tedavisinin pek çok rahatsızlığın tedavisinde faydalı olduğunu söyledi. Ozon tedavisinin hücreleri koruyarak, dokulardaki oksijeni arttırdığını kaydeden Terzi, “Bağışıklık sistemini güçlendirip zararlı mikroorganizmaları öldürerek, ağrıları azaltıyor. Böylece yaşlanmanın önlenmesi ve geciktirilmesi, kronik ağrılarla mücadele, kronik enflamasyonun baskılanması, kronik yaraların (örneğin diyabetik yaraların iyileşmesi) mümkün” dedi.

Haberin Devamı

 

HANGİ HASTALIKLARDA?

Ozon tedavisinin başta kronik romatizma, kronik akciğer hastalığı, kolit gibi bağırsak iltihabı hastalığında, multipleskleroz (MS) gibi bağışıklık sistemiyle ilgili hastalıklarda, dolaşım bozukluklarında ve viral enfeksiyonlarda kullanıldığını söyleyen Terzi, “Dirençli mantar enfeksiyonları, fistül, apse, mikrop kapmış yaralar ve kronik ülser, yanık, gözde yaşa bağlı hastalıklar, fibromiyalji, alerji tedavisi, kanser tedavisine destek ve ayrıca enerji artışı ve yaşlanmayı yavaşlatmak amacıyla da kullanılır” diye konuştu.

UZMAN ELLERDE YAPILMALI

Ozon tedavisinin uzman ellerde yapılmasının önemine de vurgu yapan Terzi, şu uyarılarda bulundu: “Mutlaka steril ortamda, silikon, cam, teflon gibi ozona dayanıklı malzemelerin kullanılması, uygulamanın hızlı ve basınçlı yapılmaması gerekiyor. Ayrıca direkt olarak solunmaması için ortamın iyi havalandırılarak uygun jeneratör ve sensör kullanılması şart. Ozon gazı direkt olarak damar içine zerk edilemez ve doğrudan solunamaz. Profesyonel ellerde ve uygun şartlarda yapıldığında bu uygulamanın birçok faydası var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!