"Ozon gazı”nın tıbbi kullanımı giderek artıyor

Güncelleme Tarihi:

Ozon gazı”nın tıbbi  kullanımı giderek artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 02:40

Son yıllarda ozon gazının tıbbi amaçlarla kullanımının giderek arttığını belirten Dr. Ayşe Köse ozonun kullanım alanları ve etkileri hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

 

Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi’nden Dr. Ayşe Köse, ozon uygulamasının yaklaşık 150 yıldır kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Ozon uygulamasının en kolay yolunun içinden ozon gazı geçirilmiş serum fizyolojiğin damar içine veya yüzeysel olarak uygulanması olduğunu söyleyen Dr. Ayşe Köse, “Ozon kullanımının en yoğun kullanım alanı enfeksiyon karşıtı etkisine dayanır. Egzema ve alerjik dermatitler, psoriazis gibi cilt sorunlarında ozonlu yağ, yatak yarası, diyabetik ülser gibi kronik yaralarda ozonlu su ile yıkama, yara yakınlarına ozon gazının intradermal uygulaması, ozon gazını tasarlanmış özel bir sistem ile yaranın üzerine vermek sık kullanılan yöntemlerdir” dedi.

 

Haberin Devamı

KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

 

Ozon gazının kullanım alanlarının giderek arttığını kaydeden Köse, şöyle devam etti: “Dolaşım sorunlarında ve hipoksi durumunda dokuya yoğun oksijen sağlamak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kas ve kemik sorunlarında (osteoartrit, ankilozan spondilit vs) ağrıyı gidermek, antitümör etkisinden yararlanmak, kanser tedavisinin yan etkilerini azaltmak, cilt altı dokuda kollajen sentezini uyarmak da yine ozon uygulamasının giderek artan kullanım alanlarındandır. Diyabetik ayak yaralarında damar yoluyla ozonlu serum fizyolojik verilmesi ve aynı zamanda pansumanlarda ozonlu su ile yıkama, ekstremiteyi bir torba içinde ozon gazına maruz bırakma veya ozon gazının intradermal injeksiyonu başarılı sonuçlar vermektedir. Rektal ozon gazı uygulaması, barsak mikrobiotasını dengeleyerek barsağın inflamatuar hastalıklarında, fonksiyonel barsak hastalıklarında tedaviyi önemli ölçüde desteklemektedir.”

 

DERMAKOZMETİK OLARAK DA ETKİLİ

 

 

Son yılların giderek artan kullanım alanlarından biri de ozonun dermokozmetik kullanımı olduğunu söyleyen Köse, “Çabuk yıkılan bir gaz olduğundan ozonu bir kremin ya da sıvının içinde stabilize etmek mümkün değildir ancak ozon gazının yüz ve boyna intradermal uygulaması antioksidan ve mikro dolaşımı artıran etki ile kolajen sentezini artırarak doğal bir gerginlik ve kırışık azalması yaratmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!