Özel Palmiye Anaokulu eğitimde fark yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Özel Palmiye Anaokulu eğitimde fark yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2023 16:14

İZMİR Bostanlı’da eğitim veren Özel Palmiye Anaokulu, modern sınıfları ve uzman öğretmen kadrosu ile minik öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Okul kurucusu Arzum Yalçın, Palmiye Anaokulu’ndaki eğitim hakkında bilgi verdi. Yalçın, “Bill Gates’in bir sözü var; ‘Hayattaki ilk beş yıl, sonraki 80 yılın nasıl geçeceğini belirler.’ Bu söz biz okul öncesi eğitim kurumlarının aldığı sorumluluğun ne kadar önemli olduğunun özeti. Gerçekten 0-6 yaş dönemi çok ama çok önemli bir dönem. Çünkü bu yaş köklü alışkanlıkların kazanıldığı, kişiliklerin oturmaya başladığı, tüm davranışların temelinin atıldığı bir dönemdir. Bu temel yavaş yavaş filizlenip ağaç olacaktır. Öyle ki bu ağaç tüm hayat sürecinde meyvelerini verecektir. Bu yüzden öyle bir okul hayal ettik ki burada aldıkları davranış ve eğitimin hayatları boyunca basamak yapsınlar istedik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

ÖĞRENİRKEN MUTLU OLUYORLAR

Anaokulu hakkında açıklamalarına devam eden Yalçın, “Öyle bir okul hayal ettik ki çocuklar hem mutlu olsun hem öğrensinler. Okulumuzda çocuklarımız hem ruhsal, hem sosyal yönden hayata hazıransınlar istedik. Çocuklarımızı sorumluluk ve özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirelim istedik. Estetik duygularını geliştirip toplumsal ve evrensel değerlere sahip olsunlar istedik. Öğrencilerimiz yabancı dil, görsel sanatlar, spor, satranç, drama, müzik gibi derslerle iyi bir eğitimle mezun olsunlar” dedi.

Eğitimdeki hayallerini de aktaran Yalçın, “En önemli hayalimiz olan Atatürkçü, Cumhuriyet’e sahip çıkan, başkasının haklarına saygılı ve merhametli küçük bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Çünkü o küçük bireyler büyüyünce bu değerlere sahip büyük insanlar olacaklar. Aldığımız sorumluluğun farkında ve bu sorumluluğu hakkıyla taşıyabilmenin gayreti içindeyiz” şeklinde duygularını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!