Otizm için İstanbul'dan İzmir'e pedal bastılar

Güncelleme Tarihi:

Otizm için İstanbuldan İzmire pedal bastılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 09:40

Otizm için İstanbul'dan İzmir'e pedal bastılar

Haberin Devamı

Otizimli çocuklara üniversitelilerden destek

OTİZME dikkat çekmek isteyen iki üniversite öğrencisi İstanbul'dan çıktıkları bisiklet yolculuğunu Konak Meydanı'nda Saat kulesi önünde sonlandırdı. İzmir'de gençleri Otizm Derneği üyeleri karşıladı. ODER Otizm Derneği Başkanı Ergin Güngör, Otizm Eylem Planı'nın biran önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.
Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak için 2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili etkinlikler yapılıp otizmli bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Belkent Üniversitesi Soner Gül ve Işık Üniversitesi öğrencisi Tamay Eser Uysal da, otizme dikkat çekmek için bisikletleriyle Türkiye turuna çıktı. Üniversite öğrencilerinin turlarının sonundaki varış noktası İzmir'in simgelerinden tarihi Saat Kulesi, oldu.
OTİZİMLİLER KARŞILADI
Otizmi anlatmak için bisikletleriyle Sosyal Sorumluluk birlikletiğini sağlayan Soner Gül ve Tamay Eser Uysal'ı, burada ODER Otizm Derneği üyeleri karşıladı. Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ergin Güngör, "Üniversite öğrencisi gençlerin bu anlamlı etkinliklerini büyük bir memnuniyetle öğrendik, yaptıkları güzel çalışmayı tüm insanlara duyurmak amacıyla, otizmli bireyler ve aileleri olarak buradayız. İstanbul'dan yola çıkıp Bursa, Balıkesir ve Manisa da etkinlikler yapan gençler ile derneğimizin yönetim ve gönüllü ekibi, Alsancak Liman Çocuk Parkı'nda buluştuktan sonra sahil boyunca otizm farkındalığı için pedal bastılar" dedi. Hükümetten de yardım beklediklerini ifade eden Ergin Güngör, "Ülkemizde her yıl ortalama1milyon 300 bin bebek doğmaktadır, maalesef günümüzde doğan her 68 bebekten birinin de otizmli olduğu biliyor. Dolayısı ile her yıl yaklaşık 20 bin otizmli bireyin mevcut otizmlilere ilave olduğu gerçeğinden yola çıkarak ülkemizde yaşadığı bilinen 1 milyondan fazla otizmli ve aileleri için konunun önem ve aciliyetine dikkat çekiyor. Otizmlilerin yaşam boyu ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanmış olan Otizm Eylem Planı'nın nın biran önce hayata geçirilmesini hükümetimizden bekliyoruz" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTO

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!