Orta yüz germeyle daha genç görünüm

Güncelleme Tarihi:

Orta yüz germeyle daha genç görünüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 02:29

KULAK Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Caymaz, özellikle 25-45 yaş arasında görülen yüzdeki aşağı doğru sarkmanın orta yüz germe cerrahisiyle düzeltilerek daha genç bir görünüm elde edilebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Orta yüz germe cerrahisinin özellikle orta yaş grubunda (25-45 yaş) görülen aşağı doğru düşmeye başlayan malar yağ pedinin (yanak ön kısmının üst yağ dokusu) eski formuna kavuşturulması amacıyla yukarı doğru asılmasını sağlayan operasyon olduğunu kaydeden Caymaz, “Bu operasyon istenirse, göz kapaklarını, elmacık kemiklerini ve kaşları etkileyen bir yöntemdir. Yüzde bulunan bu bölgelerde yaşlanmayla ve yer çekiminin etkisiyle sarkma, torbalanma ve kırışıklıklar görülmeye başlamaktadır. Bu sebeple, orta yüz germe operasyonu kalıcı bir çözüm olarak tercih edilmektedir” dedi.

ENDOSKOPİK ORTA YÜZ GERME

Endoskopik orta yüz ameliyatında amacın, yüzün belirli bölümlerindeki (yanak ön kısmı, elmacık kemikleri, ağız çevresi, göz kapakları) kusurları gidermek ve kişiyi daha genç bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyleyen Caymaz, şöyle devam etti: “Bu cerrahi, eskiden alt göz kapağı altından açılan kesi ile yapılırken günümüzde bu işlem endoskoplar yardımıyla şakak bölgesindeki saçlı deride açılan kesilerle gerçekleştirilmektedir. Bu durumun yarattığı avantaj, şakak bölgesindeki kesiler, saç içerisinde kaldığı için uzun vadede dikiş izi kalma ihtimalini oldukça azaltmasıdır. Bu ameliyatla birlikte kaş kaldırma, badem göz, şakak germe ve alt göz kapağı sıkılaştırma operasyonları da yapılabilir. Operasyon genel anestezi altında yapılmaktadır ve ortalama 2 saat sürmektedir.”

Haberin Devamı

OPERASYON SONRASI SÜREÇ

Ameliyat sonrasındaki iyileşme süreci hakkında da bilgiler veren Caymaz, “Alın bölgesi ve yanak bölgesine ince stripler yapıştırılır. Bu striplerin amacı ödem ve morluğun artmasını engellemektir. Bu durum, hastanın günlük yaşamını etkilemez. Hastanede kalış süresi bir gündür. Dikişler genellikle 7’inci veya 8’inci gün alınır. Ameliyat sonrası 2’inci günden itibaren ise günlük yaşantınıza dönmeniz mümkündür” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!