Organik ve sağlıklı ürünler Giz Urla’da

Güncelleme Tarihi:

Organik ve sağlıklı ürünler Giz Urla’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 02:13

İSTANBUL’da kurumsal hayattan vazgeçip Urla’ya yerleşerek Gölcük Köyü’nde eşiyle birlikte arsa alan Elif Talu, Urla tarihi Malgaca pazarı ile tarihi Hacı Turan Kapan Cami arasında konumlanan Giz Urla dükkanını hizmete açtı.

Haberin Devamı

Urla’nın yaşayan taş evlerinden birinde konumlanan dükkanda sağlıklı, yüksek polifenol değerlerine sahip, aroması yüksek yağların satışı yapılırken aynı zamanda tadım da yapılabiliyor. Ürünlerle ilgili bilgi veren Talu, “Dükkanımızda yer alan Peynirdağı ve Giz zeytinyağları; ekolojik tarım yöntemleri ile yetiştirilen zeytin ağaçlarından, sadece kendi zeytinlerimizin sıkıldığı yine organik sertifikalı sıkım ve şişeleme yerinde işlenmektedir. Polifenol değerleri oldukça yüksek olan bu yağlarımızın tadına bakarak damak zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz” dedi. Talu şöyle devam etti: “Giz Urla’da yaşları 750 üzeri olan anıt ağaçlarımızın budanması sonucunda elde edilen büyük zeytinlerin parçalarından üretilmiş dekoratif, mutfak, sunum ürünlerini bulabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Organik ve sağlıklı ürünler Giz Urla’da

POLİFENOL YAŞAM İKSİRİ

“Zeytinyağımızda yüksek derecede polifenol var” diyen Talu, “O bir yaşam iksiri. Hem ağaçlarda hem de insanda hücre yenileme görevi görüyor. Çok güçlü bir antioksidan. Her 1000 miligramlık yağda 250 miligram polifenol varsa o yağlar artık ilaç niyetine oluyor. Bizim geçen seneki yağımızda bu oran Aydın Ticaret Odası’nda 639 olarak ölçüldü. Bu belgeyle Japonya ve Hollanda’ya ürün sattık” ifadesini kullandı. Bir gün mutlaka ihracat yapma hedefinde olduklarını kaydeden Talu, “Fonksiyonel beslenmeye özen gösteren kitlelere hitap etmeye çalışıyoruz. Hedeflerim arasında uluslararası düzeyde sadece el yapımı ürünlerin satışı yapan internet sitelerinde olmak da var” dedi. 2022-23 yılı hasadını organik sertifikalı ve sadece 2 ayrı bahçenin zeytinin sıkıldığı özel bir tesiste yağa dönüştürdüklerini belirten Talu şunları söyledi: “Kendi üretim tesisimizi kurma hayalim var. Gölcük ve Gödence Köyü’ndeki zeytinler muazzam. Onları soğuk sıkım yaptığınız zaman mükemmel lezzet ve polifenol oranı yakalayabilirsiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!