Op. Dr. Güçlü: Mide küçültme ameliyatlarından korkmayın

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Güçlü: Mide küçültme ameliyatlarından korkmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 18:09

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, mide küçültme ameliyatlarından ziyade 7 gün, 24 saat aşırı kilolarla dolaşmaktan korkulması gerektiğini söyledi. Mide küçültme ameliyatlarının günümüzde daha çok uygulanır hale geldiğini ifade eden Güçlü, “Bunun iki sebebi var: Birincisi, obezite oranının günümüzde artmış olması, ikincisi tecrübe ve teknolojinin artması. Mide küçültme ameliyatlarında ölüm oranı binde ikidir. Zannediliyor ki, bu ameliyatlarda ölüm oranı yüksek. Halbuki safra kesesindeki risk neyse bu ameliyattaki risk de odur” dedi.

Haberin Devamı

 

KENDİNE DAHA GÜZEL YAŞAM

Obezite cerrahisinin kilo vermek için yardımcı bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Cem Güçlü, şu bilgileri verdi: “Ameliyat olmak işin kolay kısmı. Önemli kısmı ise ameliyattan sonra başlıyor. Obezite cerrahisi ne için lazım? Daha güzel yaşamak için lazım. Kişi daha güzel yaşayacak, ailesi de daha güzel yaşayacak. Ve sevdikleriyle beraber daha güzel yaşayacaklar. Biz bunu ‘kendine daha güzel bir yaşam, ailene daha güzel bir yaşam ve sevdiklerinle daha güzel bir yaşam’ şeklinde slogan haline getirdik. Ekip olarak bu cerrahiden sonra elinizi bırakmıyoruz. Hatta hastalarımızın elini zorla tutuyoruz. Onlar bizim elimizi zorla bırakmadıkları sürece de biz onları bırakmıyoruz. Çünkü hastayı ameliyat etmekle iş bitmiyor. Ameliyat sonrası dönem çok daha önemli. Siz ameliyat sonrası kontrollerinize ne kadar uyuyorsanız, ameliyat olduğunuz ekiple ne kadar bir aradaysanız o kadar başarılı olursunuz.”

Haberin Devamı

Obezite cerrahisinde amacın az yemek değil, yeme-içme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu belirten Op. Dr. Güçlü, “Ameliyattan sonra az yemek yiyeceksin. Az ye, ne yersen ye. Pasta da ye, şarap da iç demekle bu iş yürümez. Hastanın ameliyat sonrası bariatri konusunda deneyimli bir diyetisyenle yeme içme alışkanlıklarının değişmesi için program yapması gerekmektedir. Bu ekibin içerisinde daha önce obezite hastalarıyla çalışmış, onlardan anlayan bir yaşam koçu olmalı ve bu hastalar ile iyi bir diyalog kuracak halkla ilişkiler elemanı ve gerekli desteği verecek psikolog yer almalı. Ancak unutulmamalıdır ki ekip ne kadar iyi olursa olsun hasta da kurallara uymazsa cerrahi başarısızlıkla sonuçlanabilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!