Ömer Dumlu Dokuz Eylül Rektörlüğü İçin Aday Oldu

Güncelleme Tarihi:

Ömer Dumlu Dokuz Eylül Rektörlüğü İçin Aday Oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 14:11

9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ÖMER DUMLU, 2016 HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ İÇİN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Dumlu, 2016 Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimleri için aday olduğunu açıkladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi’nin eski Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu, 2016 Haziran ayı içerisinde yapılacak olan rektörlük seçimleri için aday oldu. Öğretim üyesi arkadaşlarının ve İzmir’de bulunan birçok sivil toplum örgütünün teşvik ve desteğiyle rektör adayı olmaya karar verdiğini ifade eden Dumlu, "Adalet, liyakat, tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık ve katılımcılık yönetim anlayışımızın temel prensipleri olacak" dedi. Projelerini önümüzdeki aylarda açıklayacağını dile getiren Prof. Dr. Ömer Dumlu, "2016 yılı Ağustos ayında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ikinci dönem rektörlük süresi dolmaktadır. Bu nedenle Yüksek Öğretim Yasası’nın zorunlu kıldığı rektör adaylarını belirleme amacıyla 2016 yılı Haziran ayı içerisinde aday adaylarını belirleme yolunda bir seçim yapılacaktır. Üniversite olmanın evrensel özüne ve değerlerine bağlı, gücünü geleneklerinden alan, aynı zamanda içinde bulunduğu ülkeye, kente ve topluma katkı sunabilme yeteneğine sahip üniversitemiz için yeni bir dönemin başlayacağı inancı ile ulusal değerlere bağlı, demokrat, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışla, üniversitemizin tüm bileşenlerine hakkı olan hizmeti içtenlikle ve bütün gayretimle sunabilmek amacıyla rektörlüğe aday olduğumu açıklıyorum. Sahip olduğum tecrübe ve birikimimi şimdi de üniversitemizin rektörlüğüne taşımak istiyorum. Projelerimi bilahare paylaşacağım. Bu vesile ile bütün Dokuz Eylüllülere selam, sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.
ÖMER DUMLU KİMDİR?
Prof. Dr. Ömer Dumlu, 1955 yılında Erzurum’da doğdu. Üniversite dahil bütün öğrenimini İzmir’de yaptı. 1981 yılında 9 Eylül Üniversitesi’nde asistan oldu. 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesine öğretim görevlisi olarak naklen geldi. 1983-1985 yılları arasında yüksek lisans, 1985-1990 doktora, 1991 yılında yardımcı doçent, 1994’de doçent ve 2000 yılında da profesör oldu. Bir dönem İlahiyat Fakültesi’nin senatörlüğünü yapan Dumlu, 2008’den bu yana iki dönem İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık görevi yaptı. Arapça ve Fransızca bilen Dumlu’nun, evli ve beş çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!