Okuma azmiyle örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Okuma azmiyle örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 15:27

Okuma azmiyle örnek oldu

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Açık Öğretim Okullarından mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı. Diplomasını alanlar arasında 80 yaşındaki Hasibiye Candemir de vardı.

Açık Öğretim Okullarından mezun olan öğrencilerin diploma töreni, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Salonu'nda yapıldı. Diploma almaya gelenler arasında anneanne babaanne yaşında olanlar da vardı. Bunlardan biri de iki çocuk, 5 torun sahibi 80 yaşındaki Hasibiye Candemir'di. Candemir gençlere seslenerek "Okumayı benim yaşlarına bırakmayın. Okumak öğrenmek çok güzel bir şey. İlköğretim ve liseyi açıköğretimde bitirdim, şimdi önümde hedef olarak üniversite var" dedi.

70 Yaşındaki Özden Yayger ise bu yıl Üniversitede açık öğretim ev ekonomisi bölümüne kayıt yaptırdığını belirterek, "Okumanın yaşı yok. İnşallan gençlere yol gösterici olurum" diye konuştu.

Mezun olanların diplomalarını Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyeminci verdi. Törene İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi müdürleri ve diplomalarını almaya gelenlerin yakınları da katıldı.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!