Öğrencilere öneriler

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere öneriler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 13:25

Öğrencilere öneriler

Haberin Devamı

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği  “İlham Veren Buluşmalar" eğitim etkinliğinde konuşan Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, öğrencilere meslek seçiminde işi sevmeyi ön planda tutmalarını istedi. Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen “İlham Veren Buluşmalar" etkinliği kapsamında iş adamı ve akademisyen Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Gaziemir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'nden 600  öğrencilerine konuşma yaptı.

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, öğrencilerden meslek seçerken işi sevmelerini dikkate almalarını istedi ve şunları söyledi:

“Şu hayatta elde edebileceğiniz en büyük kazanım, ardınızdan 'o, iyi bir insandı' denmesi. Bunu demiyorlarsa, çok zengin, şöhretli, ünlü bir kişi olmanın hiçbir anlamı yok. Her biriniz tek tek çok kıymetlisiniz. Her birinizin düşüncesi, doğrusu, bakış açısı farklı olabilir. Bize düşen karşımızdakine saygı duymak. İnsanların kalbi, Allah'ın baktığı yerdir, o nedenle kimsenin kalbini kırmayın. İşinizi seçerken en önemli kıstasınız o işi sevip sevmediğiniz olsun. Hayatta neyi seviyorsanız onu yapın, sevdiğiniz işi yaparsanız, o işe dört elle sarılırsınız; dört elle sarıldığınız iş her ne olursa olsun en iyisini yaparsanız."

"KLASİKLERİ OKUYUN"

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, öğrencilerden ruh sağlıklarını korumak için bol bol kitap okumalarını özellikle de klasikleri tamamlamaları şu sözlerle istedi:

“Başarının anahtarı çalışmak ve azmetmektir. Eğer inanıyorsanız, ruh sağlığınız bozulmaz. Akıl sağlığı için bol bol okumalı, özellikle de klasikleri okumalı. Sakın ümitsizliğe kapılmayın, moralinizi bozmayın. Hepimiz kadere inanıyoruz, ancak hangi seviyede olursanız olun insanoğlu kafasına koyduğu her şeyi yapabilir. Denemekten korkmayın, başaramamaktan korkmayın. Bir şeyi denemek istiyorsanız, mutlaka deneyin, asla utanmayın, çekinmeyin, çünkü denemeden başarıp başaramayacağınızı bilemezsiniz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!