Ödemişli düveler sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ödemişli düveler sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 18:17

Ödemişli düveler sahiplerini buldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki düve üretim çiftliğinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 90 gebe düvenin satışı gerçekleştirildi.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği çekilişle 44 üreticiye 90 gebe düve sattı. 4 aylıkları 6 bin 900 lira, 5 aylıkları 7 bin 100 lira, 6 aylıkları 7 bin 300 lira, 7 aylıkları 7 bin 500 lira, 8 aylıkları 7 bin 700 lira, 9 aylıkları 7 bin 900 lira, 2 adet gebe inek ise 8 bin 100 liraya satıldı. 2012 yılından bugüne kadar toplam 2 bin 415 adet gebe düvenin satışı gerçekleştirilmiş oldu.

Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Ali Koyuncu, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Vekili Osman Uzun ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, AK Partili belediye meclis üyeleri ve üreticiler katıldı.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, çiftlikleri kurarken en büyük hedeflerinin ithalatın önüne geçmek ve verimliliği olan düveleri üreticilere kazandırmak olduğunu söyledi. Tire'den sonra Ödemiş'te de çiftliği faaliyete geçirdiklerini belirten Gülkaynak,"Yaklaşık 2 bin 800 düve ile üreticilerimize hizmet veriyoruz. İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yaptığımız toplantıda, 500 ton çiğ sütün piyasadan toplanarak toza dönüştürülmesi için düğmeye basıldı" dedi.

"İTHALATLA HASAN KAZANMADI, HANS KAZANDI"

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Ali Koyuncu ise, tarım ve hayvancılığın zor bir iş olduğunu söyleyerek "Kışın soğukta, karda, kışta, yazın ise 40 derece sıcağın altında üretim yapılıyor. Menderesli bir üreticiye ‘Sütü kaça veriyorsun' diye sordum. ‘85 kuruş' deyince vücudumdan soğuk ter boşaldı. Bu ülkede 85 kuruşa sütün satılmasını istemiyoruz. Desteklemeler veriyoruz. Süt 85 kuruşa satıldığında, desteklemelerin hiçbir işe yaramadığını çok iyi biliyoruz. İşte burada hayvanların içerisinde, onlarla iletişime geçeceğiz. Metan gazını koklayacağız. Ayağımıza çamura batacak. İnşallah dertlerinizi çözeceğiz. 2008 yılında bu film, seyredildi. Süt fiyatları düştü. Üretici hayvanları kesti. Bu işin içinden çıktık. Yeniden hayvan ithal edildi. ‘Hasan' kazanmadı, ‘Hans' kazandı. Bizim gayretimiz Hasanlara, Mehmetlere, Ahmetlere kazandırmak. Avrupa'ya göre kalitemiz çok yüksek. Böyle bir düve üretim çiftliği için herkesi kutluyorum" dedi.

Süt tozu tanklarının hazır olduğunu belirten Koyuncu, "Süt tankları, süt dağıtımı yapacak. Bütün birlik ve kooperatifler hangi köyde, kim, hangi toplayıcı, hangi satıcı 80-90 kuruşa sütü alıyorsa vermeyin, vermeyin. Biz sütü birlikler vasıtasıyla süt tozu haline getiriyoruz. Fiyatı da 1.15'ten ödemesi yapılacak. Onun için seferberlik başlattık. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, bu milletin hakkı hukuku, korunacak sütü de alınacak. Bu da böyle bilinsin" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara meşhur Ödemiş köftesi ikram edildi.



Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!