Obezite cerrahisiyle yaşam kalitenizi artırın

Güncelleme Tarihi:

Obezite cerrahisiyle yaşam kalitenizi artırın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2023 14:12

BEDEN Kitle İndeksi (BKİ) 40 ve üzeri kişilerin morbid obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin, morbid obez hastalarda şeker, tansiyon, eklem rahatsızlığı, solunum sıkıntıları gibi birçok ciddi rahatsızlıkların görülebildiğini söyledi. Özellikle morbid obez hastaların diyet ve spor ile istedikleri kiloyu veremediklerini kaydeden Keskin, “Bu hastalarda insülin direnci geliştiği için kilo verme belli bir noktada duruyor. Amaç diyet ve sporla yeterli kiloyu verememiş kişilerin cerrahi yöntemle hekim kontrolünde kilo vermesini sağlamak” dedi.

Haberin Devamı

 

TÜP MİDE AMELİYATI

VKİ 40 üzeri kişilerin tüp mide ameliyatı olabileceğini kaydeden Keskin, “Hastada şeker, tansiyon, eklem rahatsızlıkları gibi ek bir hastalık varsa, BKİ 35 üzeri kişileri de ameliyat edebiliyoruz. Ameliyat kapalı yöntemle midenin yüzde 70’inin özel sistemlerle çıkarılması şeklinde gerçekleşiyor. Ameliyattan sonra hastada midenin yüzde 30’u kalıyor. Bu kalan mide hacmi bir su bardağı civarında. Hastalar bir su bardağı civarı besin tüketince doygunluk hissine ulaşıyor. Ayrıca midenin açlık hormonunu salgılayan kısımları da çıkarıldığı için, hasta ameliyattan sonra açlık hissetmiyor” diye konuştu.

MORALLİ HİSSEDİYORLAR

Obezite cerrahisinin kişilerde kilo kaybının yanı sıra yaşam kalitesini de artırdığını belirten Op. Dr. Aydın Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ameliyattan sonra hastalar giydiği kıyafetten yaptıkları hobilere kadar bir değişim yaşamaktadır. Sosyal çevreleri değişmektedir. Psikolojik olarak kendilerini daha moralli hissetmektedirler. Ayrıca kilo verdikleri için daha önce kullanılan şeker ve tansiyon ilaçlarını da bırakabilmektedirler. Kişilerin eklem rahatsızlıkları düzeliyor. Ameliyattan sonra bazı hastalarımızda kilo kaybından dolayı ciltte ve deride sarkma oluşabiliyor. Bu durumlarda da hastalarımızı estetik ve plastik cerrahi uzmanlarımıza yönlendirerek tedavilerini gerçekleştiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!