Obezite cerrahisiyle sağlıklı yaşama ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Obezite cerrahisiyle sağlıklı yaşama ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 05:06

GENEL cerrahi uzmanı Doç. Dr. Cemal Kara, obezitenin son yıllarda Türkiye’de ve dünyada görülmesi gittikçe artan ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Cemal Kara, “Obezite cerrahisi sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Vücut kitle indeksi 35 ve üzerinde olan, ameliyat olmasına engel görülmeyen uygun hastalarda uygulandığında yüz güldüren sonuçlar vermektedir” dedi.

Haberin Devamı

 


MUTLAKA TEDAVİ EDİLMELİ
Obezitenin 70’e yakın başka hastalığa neden olduğunu ve beklenen yaşam süresini ortalama 20 yıl kısalttığını belirten Doç. Dr. Cemal Kara, “Obezite yaşam kalitesini belirgin olarak azaltır. Kilo arttıkça maalesef ölüm riski de artar. Obezite hastalarında ölüm riskinin normal kilolu hastalara oranla 8 kat daha fazla olduğunu söyleyen bilimsel araştırmalar mevcuttur” diye konuştu.

HATALIKLAR DA İYİLEŞİYOR
Obezite ameliyatından sonra rahatsızlığa bağlı sorunlarda düzelmenin görüldüğünü belirten Doç. Dr. Cemal Kara, “Diyabet, tansiyon, astım, eklem sorunları gibi sağlık sorunlarında azalma olmaktadır. Genellikle bu hastalıklara bağlı ilaç kullanımı bırakılmaktadır. Obeziteyi yenerken, tansiyon ve yüksek kolesterol gibi hastalıklarınızdan da kurtulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 
TÜM MİDE AMELİYATININ AVANTAJLARI
DOÇ. Dr. Kara, emilime müdahale edilmediğinden vitamin ve mineral eksikliklerinin daha az gerçekleştiğini belirterek tüp mide ameliyatının avantajlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Midenin çıkarılan kısmı açlığı tetikleyen Ghrelin hormonunun en fazla salgılanan kısmı olduğu için sadece yenen besin miktarı azalmaz aynı zamanda yeme isteğinde de azalma gerçekleşir.”

 
PEKİ NASIL
KİLO VERİLİR
TÜP mide ameliyatı sonrası kilo verme sürecinin yaklaşık 1,5 yıla kadar devam ettiğini belirten Doç. Dr. Cemal Kara, “Ameliyat sonrası ilk ay yaklaşık yüzde 10 kilo kaybı ve ameliyat sonrasındaki 1 yıl içinde fazla kilolarının yüzde 60- 80’ini kaybedecekleri öngörülmektedir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!