O kupa Bodrum'a gelecek

Güncelleme Tarihi:

O kupa Bodruma gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 16:28

Hentbolda 15 maçta 15 galibiyetle Kadınlar Süper Ligi’ndeki üçüncü sezonunda ilk şampiyonluğuna koşan Bodrum ekibi Yalıkavakspor, Avrupa arenasında da tarih yazıyor. Salonu olmayan tek takım olan ‘Denizin Kızları’ 3 kulvarda birden mutlu sona doğru emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun düzenlediği EHF Kadınlar Avrupa Kupası’nda İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Muratpaşa Belediyespor’u eledikten sonra çeyrek finalde son şampiyon İspanyol Rocasa Gran Canaria’yı da 28-25 ile geçen Bodrum Yalıkavakspor, Avrupa’da ilk kez adını son dört takım arasına yazdırmanın gururunu yaşıyor. Yarı finalde Hırvat Lokomotiva Zagreb’le eşleşen Bodrum’un altın kızları, 27 Mart ve 4 Nisan’da final için oynayacak. ◊ Pandemi öncesi tüm maçlarını dolu tribünlere oynayan ‘Denizin Kızları’, Avrupa’nın yanı sıra Türkiye ligi ve Türkiye kupasında da yoluna kayıpsız devam ediyor. 5’i eski, 2’si yeni 7 milli oyuncunun yer aldığı takımın başarısında verdiği destekle dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu çalışmaya, bu azme zaten başka bir şey düşünülemezdi. Şu anda Avrupa’nın 4 takımı arasına girdiler. Bundan büyük gurur olur mu?” ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

3 KULVARDA DA MUTLU SON HEDEFLİYORUZ

Başantrenör Kıvanç Özcan: 1.5 yıldır buradayım. Aslında bu senenin temelleri geçen yıl atmıştık. Sistemimizi otutturduk, takımın yapısına uygun birkaç takviye yaptık. Herkes motive ve hedefe kilitlenmiş halde. Her şey iyi gidiyor. İnanılmaz bir sinerji söz konusu. 3 kulvarda da emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Şampiyon olacağız, kupayı alacağız diye yola çıkmadık. İyi oynayalım, ekip ruhu oluşturalım, hetbolü güzelleştirip sevdirelim istedik. Bu da başarıyı beraberinde getirdi. Böyle devam edersek mutlu son çok yakın.

Yalıkavakspor kalecisi Sevilay İmamoğlu Öcal: Takımımız her maç üstüne koyarak mücadele ediyor. Birlikte oynamanın keyfini sürüyoruz. Takım olabilmenin en önemli değeri uyumlu ve bir bütün olmak. İşte biz bunu sağladık. 3 kulvarda da sağlam adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’nin en az gol yiyen kalecisi olarak bu ekipte yer almaktan son derece mutluyum.

As Başkan Selim Yıldız: Bu oluşumun başından beri varım. 2007 yılında bölgedeki ilk ve ortaokul kızlarının bir araya geldiği kadroda kendi kızım da yer alıyordu. Onlara hep inandık, destek olduk. Antreman salonumuz dahi olmadığı için iç saha maçlarımızı Köyceğiz’de oynamak zorunda kaldık. Şimdi, Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın katkısıyla Yalıkavak’ta yapılan salonumuzu 8 Mart’ta hizmete sunmanın planlamasını yapıyoruz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!