Nokta Okulları velilerinden kapatma tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Nokta Okulları velilerinden kapatma tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 15:55

Nokta Okulları velilerinden kapatma tepkisi

Haberin Devamı

İZMİR'de 12 Ağustos 2016 tarihinde 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin yeniden düzenlenmesiyle Nokta Okulları kapatılan eğitim kurumları arasında yer aldı. Bornova ve Buca'da olmak üzere iki kampüsü yer alan okulun açılmasını isteyen veliler ve öğrenciler seslerini sosyal medyadan duyurmaya başladı.
Veliler, İzmir'de Cumhuriyetçiliği ve Atatürkçülüğü ile bilindiğini ve 2012'den bu yana birçok başarıya imza attığını belirttikleri Nokta Okulları'nın kapatılmasından duydukları üzüntüyü sosyal medyadan dile getirdi. Öğrenci velilerinden Gökhan Güneri, "Okulumuzun FETÖ veya herhangi bir terör örgütü ile ilgileri olduğuna asla inanmıyoruz. Okulumuzun açıldığı 2012 yılından beri tüm akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerinde okuldaydık. Bu faaliyetlerin hepsi tüm İzmir'de Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, cumhuriyetine ve devletine bağlı öğrenciler yetiştirme amacıyla gerçekleştirildi. Bu faaliyetlerle öğrenciler ödüller aldı, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal yarar sağlandı. Akademik ve sosyal alanda veliler olarak hiçbir art niyet olmayan bu yararlı projelere her zaman gönülden destek verdik, sonuçlarıyla gurur duyduk, takdir gördük ve övündük" dedi.
"BÜYÜK ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİZ"
Velilerden Ali Güleroğlu de, "Kapatılan okullar arasında okulumuzun ismini gördüğümüz gün derin bir üzüntü duyduk. Tüm Nokta Ailesi'nin büyük şaşkınlık içerisinde olduğuna tanık olduk. Veliler olarak hem çocuklarımız hem öğretmenlerimiz hem okul çalışanları adına büyük kaygı ve üzüntü duyuyoruz. Çocuklarımızın okullarından, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmasını istemiyoruz" dedi.
"ÇOCUKLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİNİ İSTİYORUZ"
Velilerin sosyal medyadan gelen bazı yorumları ise şunlar oldu:
"Bir anne babanın en büyük isteği çocuğunun mutlu olmasıdır. Bizler çocuklarımızın mutluluğu ve geleceği için Nokta Okulları'na başlamadan büyük araştırmalar yapmış, tüm ayrıntıları gözlemlemiş ve çocuğumuzu en güvendiğimiz yere yazdırmıştık. Bizim gibi anne babalar ile şimdi bu okul yaklaşık bin 300 öğrenciye sahip. Biz veliler, edindiğimiz tüm izlenimlerle söylüyoruz ki, Nokta Okulları Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir okuldur. Biz çocuklarımızı her yönüyle güvendiğimiz bu okula emanet ettik ve bu düşüncelerin hala arkasındayız, okulumuzun hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını biliyoruz. Çocuklarımızı yine her sabah olduğu gibi yüzlerindeki aynı gülümsemeyle okullarına götürmek istiyoruz."
İZMİR, (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!