Nihat Tüney: Gelecek sağlık turizminde

Güncelleme Tarihi:

Nihat Tüney: Gelecek sağlık turizminde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 16:36

 Türkiye’nin son dönemde sağlık turizminde yaptığı yenilik ve yatırımlar bu alanda ülkemize yönelik ilginin artmasına neden oldu. Gerek estetik, gerek cerrahi anlamda ülkemizi tercih eden yabancılar aldıkları hizmetten oldukça memnun. Dünyaca ünlü isimler dahi tercihlerini Türkiye’den yana kullanıyor.

Haberin Devamı

 

Ünlü saç ekim uzmanı Nihat Tüney, Türkiye’nin 2023 Turizm Stratejisi’nin alternatifler geliştirerek pastadan daha fazla pay almayı hedeflediğini belirterek, sağlık turizmine dikkat çekti. Sağlık turizminin zinde kalmayı yaşam biçimi haline getirmiş, ruh ve beden güzelliğine önem veren insanlara hizmet verdiğini, bu anlamda bu gruptaki insanların diğer turistlere oranla daha fazla harcama yaptığını kaydeden Tüney, şöyle devam etti:

“Türkiye artık sağlık, zindelik ve estetik arayışında olan herkes için bir çekim merkezi haline geldi. Ülkemize sağlık turizmi için gelen turistlerin büyük çoğunluğunu kaplıca ve termal tesisleri ziyaret edenler oluşturuyor. Medikal alanda ise saç ekimi ve estetik operasyonlar, göz tedavileri, tüp bebek uygulamaları, fiziksel rehabilitasyon ve hemodiyaliz medikal turistleri ülkemize çeken alanların başında geliyor. Sağlık turizminde rekabetçilik unsurlarını en iyi şekilde kullanan Türkiye hem sağlık, hem de turizm alanında

Haberin Devamı

dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Bu iki sektörün işbirliğiyle bu konuda lider olma potansiyeli mevcut. Ülkemiz 2023’te 2 milyon hasta kabul etmeyi ve karşılığında sağlık turizmi gelirini 20 milyara çıkarmayı hedefliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilimizde yapılan şehir hastaneleri, tedavi merkezleri, gelişmiş Ar-Ge merkezleri ile bölgesinde kaliteli ve ekonomik hizmet sunumuyla da bunu başarabilecek güçte.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!