Nadir görülen at nalı böbreği tedavi edildi

Güncelleme Tarihi:

Nadir görülen at nalı böbreği tedavi edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 06:50

Nadir görülen at nalı böbreği anomalisi ve böbrek tümörü olan Mehmet Beşir Çelebi, İzmir Ekol Hastanesi’ndeÜroloji Uzmanı Prof. Dr. Orçun Çelik ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da yaşayan 49 yaşındaki Mehmet Beşir Çelebi’nin doğuştan gelen at nalı anomalisi sebebiyle takibi çeşitli sağlık merkezlerinde yapılıyordu. Ağrı şikayetiyle gittiği sağlık merkezlerinde sağ böbreğinde tümör tespit edildiği ve her iki böbreğinde alınması gerektiği söylendi. Çelebi, tavsiye üzerine geldiği İzmir Ekol Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orçun Çelik ve ekibi tarafından yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyon hakkında bilgiler veren Çelik, şunları söyledi: “Et nalı böbreği anomalisi çok nadir görülüyor. Ortalama yüz binde bir kişide karşılaştığımız bir durum. Hastamıza ağrı şikayetiyle gittiği sağlık merkezinde ameliyat önerilmiş ve bu her iki böbreğin alınması gerektiği belirtilmiş. Hastamız daha sonra bize ulaştı ve İzmir’e geldi.

Haberin Devamı

Nadir görülen at nalı böbreği tedavi edildi

Değerlendirme sonucu at nalı böbreği anomalisinden ötürü böbreklerin her iki taraftan ortada birleşik olduğunu, tam ortada sağ tarafa biraz daha yakın 8 santimlik bir kitle ve sol böbreğin içinde iki tane 4 santimlik taş tespit ettik. Böbrekleri almadan kitleleri alabileceğimizi söyledik. Hastamız bize güvendi. Aynı anda hem böbrek kanserinden hem böbrek taşlarından hem de doğuştan gelen anomalisinden kurtuldu.” Bu tür ameliyatların büyük onkolojik ameliyatlar olduğunu belirten Çelik, “Tecrübeli bir hekim, iyi bir ekip ve teknolojik sağlık merkezi gerektirir. Hastanemizde bu tür ameliyatları yapabilecek her türlü donanıma ve tecrübeye sahibiz. Hastamızı sağlığına kavuşmasından dolayı mutluyuz” dedi. Mehmet Beşir Çelebi ise “Daha önce gittiğim sağlık merkezlerinde her iki böbreğimin de alınacağı söylenmişti. Ancak Orçun hocam böbreklerimi almadan beni tedavi etti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!