Mutlu çocukların okulu: Bademler Köyü Koleji

Güncelleme Tarihi:

Mutlu çocukların okulu: Bademler Köyü Koleji
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 15:39

2017 yılında İzmir Urla’nın Bademler Mahallesi’nde eğitim-öğretime başlayan Bademler Köyü Koleji, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde eğitim veriyor. ‘Mutlu çocukların mutlu okulu’ sloganıyla yola çıkan Bademler Köyü Koleji, öğrencilerine yemyeşil bir doğanın içinde eğitimlerini sürdürmeleri imkanı sağlıyor

Haberin Devamı

OKULDA öğrencileri Montessori yöntemiyle eğittiklerini ifade eden Özel Bademler Köyü Koleji Kurucusu Melis Kurtel Emin, çocukların mutlu bir eğitim ortamında sevgi ile hayat için eğitilmelerinin, Dr. Maria Montessori’nin bu yöntemi geliştirirken temel aldığı bir prensip olduğunu söyledi. Kendilerinin de tüm Bademler Köyü Koleji ekibi olarak çalışmalarında her zaman en ön sıraya bu ilkeyi koyduklarını dile getiren Emin, “Çocuğa saygı ile yaklaşarak, öncelikle kendini keşfedip kendi benliğinin barış içerisinde ve sağlıklı bir şekilde inşasında çocuğa yoldaşlık ediyor, ona rehber oluyoruz” dedi.

Mutlu çocukların okulu: Bademler Köyü Koleji

‘PRATİK YAŞAM’ DÖNEMİ

Haberin Devamı

Çocuğun 3 yaşından itibaren girdiği bu yolda, önce 6 yaşına kadar ‘Pratik Yaşam’ adını verdikleri ve günlük yaşam becerilerini geliştirdiği alanda eğitildiğini ifade eden Emin, “Çocuklarımız bu dönemde, hepimizin ömür boyu yapması gereken el yıkamaktan düğme iliklemeye, yer süpürmekten ayakkabı parlatmaya kadar günlük hayatta kendimiz, etrafımızdaki bireyler ve son olarak da çevremize iyi bakmak üzere üstlenmemiz gereken görevleri tanıyıp, öğrenip, defalarca tekrar ederek içselleştiriyor. Bununla beraber, duyu dediğimiz alanda ise çocuklar, dokunma, ses, tat, koku ve görsel alanlarda duyularını farklı çalışmalarla geliştirerek kendilerini hayatlarının ileriki dönemlerinde ihtiyaç duyacakları donanıma hazırlamış oluyor, matematikten müziğe, dilden sanata kadar bir çok alanın temel çalışmalarını gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Mutlu çocukların okulu: Bademler Köyü Koleji

DİL VE MATEMATİK EĞİTİMİ

Dil eğitimi hakkında da bilgiler veren Melis Kurtel Emin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dil alanında ise çocuklarımız hem kelime dağarcıklarını geliştirerek konuşma alanında, ardından fiziksel çalışmalar neticesinde yazma alanında ve son olarak da bu çalışmaların arkasından muhteşem bir doğa olayı gibi, adeta bir patlama ile kendiliğinden gelen okuma alanında kendilerini kendi hızlarında geliştiriyor. Çocuklarımız bu alan sayesinde sadece dil becerilerini geliştirmiyor, kendini tanıma fırsatı bulup ifade edebilmeye başlıyor. Matematik alanında ise çocuk, ömür boyu ihtiyacı olacak matematik zekasının gelişmesi için kendi gelişimsel ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış materyaller sayesinde 4 basamaklı sayılarla 4 işlem yapmaya kadar ilerleyebiliyor. Hatta çocuk almaya müsait ve istekliyse matematik-geometri alanlarında ilerleyebileceği yolda sınır yok diyebiliriz. Bunlar çocukların 6 yaşına kadar tamamlaması gerektiğini düşündüğümüz
alanlar.”

Haberin Devamı

DOĞANIN KUCAĞINDA DOĞAL BİR KAMPÜS

ÖĞRENCİLERİN Bademler Köyü’ndeki kampüste bitki bilimi için bahçede keşif yapabiliyorken aynı zamanda tavukların bakımıyla ilgilenebildiğini ifade eden Özel Bademler Köyü Koleji Kurucusu Melis Kurtel Emin, şunları söyledi: “Çocuklarımız, tohum ekip büyümesini gözlemlerken aynı zamanda marangozluk çalışabiliyor, sınıflarında her türlü el becerileri ve müzik alanında kendilerini özgürce geliştirebilecekleri materyallerden faydalanırken bir yandan da astronomi, coğrafya veya matematik alanlarında hür iradesini kullanarak kendilerini geliştirebiliyor.”

PANDEMİYE KARŞI TÜM ÖNLEMLER TİTİZLİKLE ALINDI

DÜNYAYI saran Kovid-19 pandemisine karşı Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı kılavuzlardaki tüm önlemleri aldıklarını belirten Özel Bademler Köyü Koleji Kurucusu Melis Kurtel Emin, “Çocuklarımıza sunduğumuz bütün bu doğal ortam bizim çocuklara hayat için verdiğimiz eğitimin çok önemli bir parçası, olmazsa olmazı” dedi. Doğal ortamın, açık hava ve geniş alanların Kovid-19 pandemisi nedeniyle farklı bir değer kazandığını dile getiren Emin, şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı kılavuzlara göre okulumuz, aslında tüm Kovid-19 hijyen önlemleri ve sağlık protokollerinin uygulanabilirliği açısından büyük bir sınavdan geçti. Bu anlamda okulumuzda çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve diğer personelimizin sağlığı için tüm önlemleri aldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!