Müstakil ve az katlı binalara ilgi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Müstakil ve az katlı binalara ilgi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2022 13:47

COLDWELL Banker Life brokerı Uğur Sezginer, konut almak isteyenlerin beklenti ve taleplerinin değiştiğini dile getirdi. “Pandemiyle birlikte müstakil konut talebi çok arttı. Daha sonrasında yaşanan deprem ise insanları yeni binalarda oturmaya yöneltti” diyen Uğur Sezginer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı


FİYATI ÇOK ÖNEMLİ
“Konut talebi artmasına rağmen, inşaat tarafında girdi maliyetlerinin ve arsa fiyatlarının da yükselmesi nedeniyle artık yeni inşaat yapılma süreci de yavaşladı. İnsanlar düşük seyreden döviz ve altın kurları karşısında beklemeyi tercih ediyor. Uzun vadede ise en güvenilir yatırım aracı yine gayrimenkul olarak görülüyor. Artan konut fiyatlarının yanı sıra insanlar artık daha kolay yaşama imkanı sunan 1+1, 2+1 daire tiplerine yönelmeye başladı. Herkes zamana karşı yarışıyor. Daha uygun fiyatla, ulaşım koşullarının da gelişmiş olduğu merkezi bölgeleri tercih ediyor. Yüksek fiyatlı evler de vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle eskisi kadar talep görmüyor.”

Müstakil ve az katlı binalara ilgi artıyor

Haberin Devamı

ROTA KUZEYE DÖNDÜ
İzmir’in kuzey ilçelerine olan talebin giderek arttığına da değinen Uğur Sezginer, “İzmir’de Çeşme ve Urla bölgesi yoğun talep almasına rağmen belli bir doygunluğa ulaştı. Şimdi Foça, Çandarlı ve Dikili bölgeleri revaçta. Yapımı tamamlanan otobanla birlikte ulaşım açısından da avantaj sunuyor. Üstelik Çeşme’ye göre neredeyse yüzde 90’a varan fiyat avantajına da sahip. İzmir son yıllarda sürekli dışarıdan göç alıyor. Bu durum gayrimenkul sektörünü her ne kadar canlı tutsa da konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu ilginin devam edeceğini düşünüyorum” dedi.


BİN DEĞİL ADA
BAZLI DÖNÜŞÜM
İZMİR’in yaşam biçimi nedeniyle özellikle İstanbulluların büyük ilgisini gördüğünü dile getiren Sezginer, “Bununla birlikte kentte yeterince arsa üretilememesi, nüfusun zaten kalabalık olan merkezlerde yığılmasına neden oluyor. Aslında İzmir, çevresiyle yeni yaşam alanları üretmeye müsait bir yapıya sahip. Kentsel dönüşüm yapılırken maalesef bina dönüşümü üzerinde duruluyor. Halbuki ada bazında dönüşüm gerçekleştirilirse otopark, sosyal alanlar ve yeşil alanlarla birlikte daha yaşanılabilir bir kente sahip olabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı


PROFESYONEL ÇÖZÜM
UĞUR Sezginer, sektörde 8’inci yılını geride bırakan Mavişehir merkezli Coldwell Banker Life’ın 35 kişilik donanımlı ve tecrübeli ekibiyle gayrimenkul satışı ile kiralamalarında profesyonel çözümler sunduğunu aktardı. Coldwell Banker Life bünyesinde hizmet veren kadronun geniş bir portföye sahip olduğunu kaydeden Sezginer, hızlı ve sonuç odaklı satış ve kiralama gerçekleştirdiklerini söyledi. Sezginer, “Çalışma felsefemiz, güven, istikrar ve başarıdır. Bunun için kaliteli ve nitelikli bir ekiple birlikte hizmet veriyoruz. Her danışmanımızın kendi ait bir porföyü ve bağlı olduğu bir bilgi havuzu var” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!