Mustafa Seyhan: "ATSO’yu icra makamı yaptık"

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Seyhan: ATSO’yu icra makamı yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 13:49

Ticaret ve Sanayi Odası, Alaşehir’in ülke genelinde ve dünya çapında tanıtımına destek olmayı sürdürüyor. Başkan Mustafa Seyhan, tanıtım çalışmaları kapsamında, ATSO yönetimi olarak Alaşehir’i tanıtıcı bir film ve bir kitap hazırladıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

İsmail UĞURAL

ALAŞEHİR’in deneyimli Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Seyhan, yönetim kurulu olarak, göreve geldikleri günden bu yana başta üyeleri olmak üzere Alaşehir ve Sarıgöl için projeler ürettiklerini söylüyor. Başkan Seyhan, görevde bulundukları süre içerisinde Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı icra makamına dönüştürdüklerini vurguluyor.

DEĞİŞİM VE YENİLİK
Mustafa Seyhan, “Ekonomi her geçen gün daha rekabetçi bir hale geliyor. Oda olarak değişim ve yeniliği ön planda tutmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar özellikle ikisine de birlikte hizmet verdiğimiz Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerimizin sultaniye üzümünü hep öne çıkarmaya çalıştık. Bu çerçevede yaptığımız en dikkate değer proje, hazırlanan 1 milyon adet 25 gramlık poşetlerde THY seferlerinde yolculara kuru üzüm ikram edilmesi oldu. Biz buna, ‘Üzümümüzü Kanatlandırma Projesi’ adını taktık” diyor.

Haberin Devamı

Mustafa Seyhan: ATSO’yu icra makamı yaptık

İYİ TARIM UYGULAMALARI
Alaşehir ve Sarıgöl’ün olmazsa olmazının ‘üzüm’ olduğunun altını çizen Seyhan, “Üzüm Tanıtım Grubu’nun bir an önce kurulması gerekiyor. Üzüm aslında bir şifa kaynağıdır. Hayalimiz ise kuru üzümün bütün evlere girmesi ve herkesin günde bir avuç üzüm tüketmesidir. Tabii bu çerçevede, bizlere de düşen ciddi görevler var. En başta geleni, kalıntısız ve kaliteli üretim yapmak... Çekirdeksiz sultani kuru üzüm bölgemiz bakımından çok önemli bir ihracat ve gıda ürünü, ancak bilindiği gibi Avrupa ülkeleri özellikle üretimde kaliteyi arıyor. Dolayısıyla, çiftçilerimizin İyi Tarım Uygulamaları projesine uyum göstermesini fazlasıyla önemsiyoruz. Aslına bakarsanız, ‘İyi Tarım Uygulaması’ (İTU) üreticilerimizin kurtuluş reçetesidir. Bu uygulamayı daha fazla desteklemeli ve yaygınlaşması için çaba harcamalıyız. Bizler Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, her zaman için Alaşehir ve Sarıgöllü çiftçilerimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşuyor.

Haberin Devamı

Mustafa Seyhan: ATSO’yu icra makamı yaptık

 
TANITIMINA ÖNEM VERİYORUZ
TİCARET ve Sanayi Odası, Alaşehir’in ülke genelinde ve dünya çapında tanıtımına destek olmayı sürdürüyor. Tanıtım çalışmaları kapsamında, ATSO yönetimi olarak Alaşehir’i tanıtıcı bir film ve bir kitap hazırladıklarını söyleyen Mustafa Seyhan, “İlklere imza atmaya devam ediyoruz. İlçemizi tanıtmak maksadıyla hazırlattığımız filmde, tarihi eserlerimize, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimize ve yine Alaşehir’imize özgü ürünlere yer verdik. Bununla yetinmedik ve ilçemizle ilgili bir kitap hazırlayarak 2 bin kişiye ulaştırdık” ifadesinde bulunuyor.

Mustafa Seyhan: ATSO’yu icra makamı yaptık

Haberin Devamı

 
ÜZÜM TEK BAŞINA
BİR ECZANE DEPOSU
ALAŞEHİR’de “Üzümü Uçuran Adam” olarak tanınan Okul Üzüm Projesi’nin mimarlarından olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, aynı zamanda bir ziraat mühendisi. Seyhan, “Üzümün faydalarını saymakla bitiremeyiz. Çünkü teknoloji her gün yeni bir yararını keşfediyor, sanki tek başına bir eczane deposu. Hem şifa hem de vitamin kaynağı” diyor!

 
BAŞARISI TESCİLLENİYOR
BAŞKAN Seyhan, “Tamamen bölgemiz kültürünü yansıtan 4 özel ürünümüzün, başka bir ifadeyle, Alaşehir asma yaprağı, Alaşehir kapaması, Alaşehir ekmeği ve Alaşehir tahinli pidesine Coğrafi Tescil Belgesi alarak, ilçemizin tanıtımına katkıda bulunduk ve katma değer sağladık” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!