MÜSİAD İzmir Şubesi İzmir'e değer katıyor

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD İzmir Şubesi İzmire değer katıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2021 18:33

MÜSİAD İzmir ailesi olarak her geçen büyüdüklerini belirten Şube Başkanı Bilal Saygılı, 50 bin olan istihdam rakamını 10 bin daha artırmayı hedeflerini söyledi. İzmir Nitelikli İstihdam Projesi’ni başlattıklarını açıklayan Saygılı, bundan sonra neler yapacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, 2021-2023 döneminde yeni komiteler oluşturduklarını belirterek, MÜSİAD İzmir ailesi olarak son iki yılda istihdamımı iki katına çıkararak 50 bin kişiye yükselttiklerini açıkladı. Yeni üyelerle birlikte gelecekte 10 bin kişilik ilave istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Bilal Saygılı, gençlere yönelik ‘İzmir Nitelikli İstihdam Projesi’ni (İNİP) hayata geçirdiklerini kaydetti. Genel merkezin öncülüğünde İzmir sanayisine değer katacak ‘Üretim Üsleri Projesi’ni gerçekleştirmek için de adımlar attıklarını dile getiren Saygılı, “Türkiye’de yeni sisteme göre uyarlanan komitelerimizle üyelerimize, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik çalışma ve projelerimizi genişleterek, şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın daha güzel yarınlara kavuşması için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD İzmir Şubesi İzmire değer katıyor

MÜSİAD, ÜLKEMİZİN YÜZAKI

MÜSİAD’ın 1990 yılında 12 güzel insan tarafından İstanbul’da kurulduğunu, milli ve manevi değerlerin ön planda tutulduğu büyük bir sermaye platformu olduğunu belirten Saygılı, “Bugün MÜSİAD, dünyanın dört bir yanında 11 bini aşan üyesiyle 60 bin işletmeyi temsil ederken, 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye’de 89 nokta ve dünyada 95 ülkede 225 irtibat noktasıyla güçlü bir ticaret ve yatırım ağına sahip” diye konuştu. MÜSİAD’ın Anadolu’da açılan ilk şubelerinden MÜSİAD İzmir Şubesi’nin 1993 yılında kurulduğunu belirten Saygılı, bugün Türkiye genelinde üçüncü büyük MÜSİAD şubesi olduğu bilgisini paylaştı. Saygılı, “Anadolu insanının ruhundan aldığı milli ve manevi güçle MÜSİAD, yerli ve milli olmaya çalışan ve Türkiye’nin menfaatini koruyan, kendi içerisindeki kardeşlik hukukunu bereket kapısı olarak gören, çözüm ve proje üreten ülkemizin yüzakı sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD, helal-haram çizgisinde kendisini net ortaya koyan, üyeler arasındaki dayanışmayı geliştiren, birlik ve beraberlik ruhunu önemseyen bir dava birlikteliğidir. Tüm bu hassasiyetleri ile MÜSİAD, ülkemizin 2023-2053 vizyonu doğrultusunda, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ için ‘ekonomide birleştirici güç’ olmaya devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

MÜSİAD İzmir Şubesi İzmire değer katıyor

HEDEFİ OLAN GENÇLERLE GELECEĞE GÜVENLE BAKARIZ

GENÇLERİ çok sevdiklerini ve değer verdiklerini vurgulayan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, “Gençler, bizim için kıymetli. Gençlerimizin hedefi olursa, biz geleceğe güvenle bakarız. Gençlerin hedefi yoksa, geleceğimizin de olamayacağını belirtmek isterim” dedi. ‘Genç MÜSİAD İzmir’in Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nde düzenlediği ‘Liderler Kahvesi’ programında konuşan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, şu mesajları verdi: “Gençler, insanın kanadı, derdidir. Gayret duygunuz yoksa, kanadınız kırıktır. En önemli özelliğimiz, kendimize güvenmek, hedef koymak ve doğru zamanda risk almayı bilmek olmalı. Bunları doğru kurgularsanız, yarınlara güvenle bakabilirsiniz. Hedefleri olan gençlere karşı ayrı bir muhabbetim var. Çünkü hedefleri olan gençler başarır. Hedefleri olmayan gençleri bitmiştükenmiş, aküsü boşalmış olarak görmekteyim. Gençlerimize her zaman tavsiyem, hedefleriniz olsun ve en önemlisi imanlı ve erdemli ticaret yapın. Çünkü iman varsa imkan vardır.”

Haberin Devamı

BAKIŞ AÇINIZI GENİŞ TUTUN

Gençlerimizin geleceğiyle ilgili olumsuz cümle kuranlara karşı olduğunu belirten Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimiz sapasağlam. İnançlı bir genç, ümmetin derdiyle dertlenen bir genç kesinlikle sorumluluklarını bilir. Yetişkinler ‘gençlik nereye gidiyor’ derken, aslında kendilerinin nereye geldiklerini hesaplayamadıklarını görüyoruz. Siz siz olun hinterlandınızı, bakış açınızı geniş tutun. Siz Anadolu’daki kültürün evlatlarısınız. Bu toprakların evlatları olduğunuz için kendi özünüzü de en iyi şekilde bileceksiniz. Ama uluslararası sahada da kendi hedeflerinize doğru ilerleyeceksiniz.”

MÜSİAD İzmir Şubesi İzmire değer katıyor

Haberin Devamı

NİTELİKLİ GENÇLERE İŞ İMKANI

İzmir sanayisinde nitelikli gençleri istihdam etmek için proje yürüttüklerini anlatan Saygılı, kısa adı İNİP olan ‘İzmir Nitelikli İstihdam Projesi’ ile İzmir sanayisinde firmaların farklı departmanlarında çalışacak ERP uzmanı ihtiyacını gidermek amacıyla bir proje gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda İzmir Kalkınma Ajansı’nın MÜSİAD İzmir Şubesi’ne verdiği destekle İzmir sanayisi için kurumsal kaynak planlaması konusunda nitelikli personel yetiştirileceğini dile getiren Saygılı, “İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger ile MÜSİAD İzmir Şubemiz adına imzaladığımız protokol ile hayata geçen proje sayesinde, nitelikli işgücü yetişecek ve sanayinin bu işgücüne olan talebi karşılanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİR, ÜRETİM VE TİCARET ÜSSÜ OLMALI

BÖLGESİNİN ve dünyanın yükselen yıldızı olan Türkiye’nin, salgın sonrası güncellenen dünyada 21. yüzyılın lider ülkesi olarak küresel sistemde hak ettiği yeri alacağına inandığını belirten MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, İzmir ekonomisiyle ilgili olarak şu tespitleri paylaştı: “İzmir, 9 üniversitesi, 13 OSB’si, 4 teknoparkı, 6 teknoloji transfer ofisi ile girişimcilik ve inovasyonun yeni merkezi konumunda. Geleceğimiz için yüksek teknoloji ve üretime odaklanmalı, Türkiye’nin lojistik merkezi ve ürettim üssü olma yolundaki adımlarına İzmirli sanayiciler olarak katkıda bulunmalıyız. Tarihten bu yana Akdeniz’in önemli durak noktalarından olan güzel İzmirimiz, bölgemizin üretim üssü olabilir.”

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER

Salgın sürecinde İzmir ekonomisinin zorluklar yaşadığını dile getiren Saygılı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında devletimizin vermiş olduğu teşvikler, yardımlar ve vergi muafiyetleri ile üretimin devam ettirilmesinin, ekonomide çarkların döndürülmesinin, şehrimizin ekonomisinin ayakta tutulması için önemli olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu dönemde büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalabilirdik. Devletimizin önlemiyle bunun önüne geçildi. İzmir’in pandemi sonrası katma değerli yüksek teknoloji sanayi üretimine odaklanması gerekiyor. Ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelleri üzerinde yükselteceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD İzmir Şubesi İzmire değer katıyor

VERESİYE BORÇLARI KAPATTIK

MÜSİAD İzmir Şubesi’nin hayırsever üyelerinin ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı mahallelerdeki bakkallara olan veresiye borçlarını kapattığını kaydeden Bilal Saygılı, “İzmir’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize veresiye defteri geleneğiyle el uzatıyor, MÜSİAD İzmir ailemizi onların dualarıyla daha da büyüteceğimize inanıyorum. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışma ve yardımlaşmanın zarif usulü olan ve Osmanlı’dan günümüze uzanan zimem (veresiye) defteri geleneği, üyelerimiz ve aziz milletimiz tarafından her zaman yaşatılmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD İZMİR, İSTİHDAM ODAKLI EĞİTİMLER VERECEK

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, gençlere yönelik hazırladıkları projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “İzmir’de iş dünyasını temsil eden ve üyeleri arasında İzmir sanayisinin önemli işletmelerinin de yer aldığı MÜSİAD İzmir Şubemiz, üye firmalar üzerinden İzmir’de gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılmasında, iş piyasasına nitelikli genç iş gücü arzının sağlanmasında ve İzmir sanayisinde çalışacak ERP uzmanı ihtiyacını gidermek amacıyla bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Proje ile MÜSİAD bünyesinde istihdam odaklı bir eğitim merkezi kuracağız. İZKA desteği ile kurulacak eğitim merkezi içerisinde, başta ERP eğitimleri olmak üzere, dijital uygulamalar, kodlama, yazılım, muhasebe, finans, insan kaynakları, lojistik, bilgi ve iletişim teknolojileri uygulamaları, finansal okuryazarlık, veri okuryazarlığı, e-ticaret, dijital pazarlama, markalaşma gibi uygulamalar konusunda eğitimler düzenlenecek. Böylelikle nitelikli iş gücünün yetişmesi sağlanacak. Proje ile İzmir sanayisinin nitelikli personele ihtiyaç duyduğu alanların tespit edilecek olması önemli. Proje kapsamında seçilecek adaylar, verilecek ERP eğitimlerindeki uzmanlık alanlarına uygun olan bölümlerde okuyan ya da mezun kişiler olacak. İlk aşamada 180 kişiye eğitim verilmesini planlıyoruz. ERP projesinin, merkezde verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcıların yarısını MÜSİAD üyesi işyerlerinde istihdam edeceğiz.

ELİMİZDEKİLERİ PAYLAŞMAYI SEVİYORUZ

MÜSİAD İzmir Şubesi olarak, hayırsever üyelerinin katkıları ve İzmir Valiliği Vefa Destek gruplarının yardımlarıyla ihtiyaç sahibi binlerce aileye Ramazan ayında erzak kolisi ulaştırdıklarını ifade eden Bilal Saygılı, yardıma muhtaç durumdaki insanların umut ışığı olmaya gayret ettiklerini söyledi. Sermayeyi amaç değil, insanlığa hizmet yolunda bir araç olarak gördüklerini kaydeden Saygılı, “Biz gerçek ihtiyaç sahipleriyle elimizdekini paylaştıkça seviniyoruz. Müslüman tacir, kazandığından infak ettikçe daha çok kazanır. Veren el olmak güzeldir, bundan mutluyuz” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!