MÜSİAD Heyetinden Bakanlara Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Heyetinden Bakanlara Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 12:39

MÜSİAD GENEL BAŞKAN NAİL OLPAK BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET, BAŞBAKAN YARDIMCILARI PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ, TUĞRUL TÜRKEŞ, SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU, ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU VE MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL’I ZİYARETLERDE BULUNDU.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, "Türkiye’nin ekonomik geleceği için reformlar çok önemlidir. Gelişmiş ülkelerle arayı hızla kapattığımızı görüyoruz. Kim ne derse desin Türkiye büyük kazanımlar elde etmiştir" dedi.
MÜSİAD Genel Başkan Nail Olpak başkanlığındaki heyet, Başbakan Yardımcıları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı ziyaretlerde bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretleri değerlendiren MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İzmir’e özel projeler konusunda başbakan yardımcıları ve bakanlardan destek istediklerini söyledi. Ülkü, "İzmir sanayi, tarım ve turizm şehridir. Uygarlığın, demokrasinin hoşgörünün kalesi çağdaş şehrimiz İzmir’imizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak, yaşanabilir dünya kenti olması için çalışmalar yapıp projeler üretiyoruz. Bu konularda Sayın Bakanlarımızdan İzmir’e özel bir destek verilmesi konusunda taleplerimiz oldu. Görüşmeler neticesinde iş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve daha adil işleyen bir hukuk devleti yolunda yeni Türkiye’ye doğru inancımız tamdır" dedi.
Türkiye’nin ekonomik geleceği için reformların önemli olduğunu ifade eden Ülkü, "Türkiye ve dünya ekonomisinin kolay olmayan bir süreçten geçtiği bir dönemde yaşanan küresel krizin Türkiye’nin etkili bir yol haritası olduğu için fırsata çevireceğini, yapısal reformlarla sınıf atlayacağını düşünüyoruz. Gelişmiş ülkelerle arayı hızla kapattığımızı görüyoruz. Kim ne derse desin Türkiye büyük kazanımlar elde etmiştir. Yol haritası ve reform paketleriyle fırsatların değerlendirileceğine ve kısa sürede gelişmiş ülkeler seviyesine geleceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!