Modanın adresi İzmir olsun

Güncelleme Tarihi:

Modanın adresi İzmir olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 14:37

Modanın adresi İzmir olsun

Haberin Devamı

RÖNESANS Ajans ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından 5-6-7 Aralık 2016 tarihlerinde Hilton İzmir Otel'de düzenlenecek olan "İzmir Fashion Week" tanıtım toplantısında konuşan Rönesans Ajans Başkanı Kareograf Akif Örük, modanın merkezinin İzmir olmasını istediklerini söyledi. İzmir'in bu potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, genç modacıların önünün açılması gerektiğini belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği, İzmir Kuaförler Odası ve Hilton Oteli'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan organizasyonu tanıtım toplantısı Hilton Otel'de yapıldı. İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Dilek Süslüer, İzmir Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Payıküçük, EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Rönesans Ajans Başkanı Akif Örük, Ege İhracatçıları Birliği (EİB) Genenel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Önsal, Hilton Oteli adına Gözde Kaydırak ve tasarımcılar katıldı. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, bu yıl yapılacak olan "İzmir Fashion Week" ile görkemli etkinliklere imza atılacağını kaydetti. 4 sezondur başarılı bir şekilde etkinliği düzenlediklerini ve moda dünyasına önemli katkılar sağladıklarını dile getiren Özden, “Günde 3 seans olarak gerçekleştirilecek olan defileler İzmirli modaseverlere görsel bir şölen yaşatacak. Defilelerden sonra yapılacak partilerle renklenecek olan Fashion Week, ünlü isimleri bir araya getirecek. Geçen dönem olduğu gibi yine Merve Büyüksaraç, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan ve Simge Tertemiz gibi ünlü mankenleri de podyuma taşıyacağız. Aynı zamanda Türkiye'nin tanınmış modacıları bu büyük organizasyon içinde kreasyonlarını sergileyecektir. Tüm İzmirli moda severleri İzmir'in görkemli etkinliğine davet ediyoruz" diye konuştu.
"GENÇ TASARIMCILARI TANITIYORUZ"
Etkinliğe katılan tasarımcıları, hem Türkiye hem de dünyada başarılara imza atmaları için desteklediklerini belirten Özden, İzmir'in modanın merkezi haline gelmesi için çaba harcadıklarını söyledi. Etkinliği İzmir ve Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çeken Özden, "Moda haftasıyla İzmir'deki tasarım potansiyeline dikkat çekmek istiyoruz. Çok güzel tasarımlar var. İzmir'deki moda potansiyelini Türkiye'ye tanıtmaya çalışıyoruz. Bugünlerde ekonomik şartlar zaten zorlayıcı, tüketimin oldukça azaldığı günlerden geçiyoruz. O nedenle tasarımcılarımız büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar. Bu işler büyük bütçeli işler, bizler küçük bütçelerle iyi işler çıkartıyoruz. Güç birliği ile tasarımcılarımızın da deneyimleri artıyor. Bu iş çok çalışmaktan geçiyor, eğer paranız yoksa sabır ve çok çalışmanız gerekiyor. Tasarımcılar İstanbul'a gidiyor çünkü her şey oraya yığılmış durumda, obez bir şehir olan İstanbul'da para var. Biz bunu İzmir'e çevirmek istiyoruz. Eğer İzmir'in ekonomisi güçlenirse bundan hepimiz kazanırız. Defilelerimiz kent merkezinde olacak ve katılımcı sayısının artacağını düşünüyorum. Daha önce 200- 250 izleyenle defile yapıyorduk, bu yıl bin kişinin izlemesini bekliyorum. Bizim tek isteğimiz işbirliği içinde var olan değeri ortaya çıkartıp büyütmek. Etkinliğin gelecekte büyümeye devam edeceğini düşünüyorum. İnanç ve işbirliği içinde olursak hızlı büyürüz. Bir gelinlik fuarının bu kente neler kattığını hepimiz biliyoruz, bu iş de öyle o yüzden herkesten iyilik yapmasını istiyoruz" dedi.
MODA KENTİ İZMİR
Rönesans Ajans Başkanı Kareograf Akif Örük, etkinliğin İzmir'in moda kenti olması yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi. Bu yıl da etkinlikte birbirinden güzel defilelerin gerçekleşeceğini anlatan Örük, "Destekler olmadan, birlik beraberlik olmadan bu organizasyon olmuyor. Burada bir güç birliği söz konusu. İzmir Moda Tasarımcıları Derneği'ni kurduk, artık yeni genç tasarımcıları İzmir'den çıkartacağız. Biz İzmir'i, Milano, Paris yapmak istiyoruz. Artık yenilenmemiz gerekiyor. Yaratıcı tasarımcılarımız ön planda olacak. Eski tasarımcıların egosu var, birini yetiştirmiyorlar. O yüzden genç tasarımcılar yetiştirmemiz gerekiyor. Gençler özgün işler yapıyor ve desteklenmeleri gerekiyor" diye konuştu.
Toplantıya destek olan kurum temsilcileri de etkinliğin başarılı olması için çaba harcayacaklarını dile getirirken, defile gerçekleştirecek tasarımcılar da konseptleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Tufan HAMARAT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

-KUTU-
ETKİNLİK PROGRAMI

5 Aralık 2016 tarihinde saat 19.00'da Nur Karaata "capricious", saat 20.00'da Esin Özyiğit "Timeless", saat 21.30'da Dilek Süslüer "Tempo Di Festa",

6 Aralık 2016 tarihinde saat 19.00'da Fc Plus “Reflectionö, saat 20.00'da Şiyar Akboğa "Copmlex", saat 21.30'da Yiğit Eryendi "ELYSIUM",

7 Aralık 2016 tarihinde saat 19.00'da Sinem Mardi "Karavaşların Özgürlüğü", saat 20.00'da Misette by Ayşegül Köroğlu "Love & Soul", saat 21.30'da Murat Acar "Matador" temalarıyla gerçekleşecek.

Aynı zamanda 5 Aralık 2016 saat 17.00'de Emre Erdemoğlu ile “Modada Son Trendlerö ve EİB XII. Moda Tasarım Yarışması düzenlenecek olup, 6 Aralık 2016 saat 17.00'de Ümit Temurçin ile "Madalyonun diğer yüzü" söyleşisinde, Ju İstanbul, Ahsen Uğurlu, Duygu Alptekin, Anıl Tiryaki moda sohbetinde davetlilere buluşacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!