Mide botoksu sonrası beslenmeye dikkat

Güncelleme Tarihi:

Mide botoksu sonrası beslenmeye dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 16:52

Anadolu CerrahiDiyetisyenleriİlay Hacılar,Ecem Özduranve Hilal Gönül,obezite cerrahisive mide botoksusonrası beslenmenin öneminedikkat çekerken,önemli uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

İSTER ameliyatlı, ister ameliyatsız zayıflama yöntemlerinden hangisi uygulanırsa uygulansın, beslenme takibinin ve diyet programlarının bu işlemlerin başarısı için oldukça önemli olduğunu belirten Anadolu Cerrahi Hastanesi’nden Diyetisyen İlay Hacılar, bu işlemler sonrası sağlıklı beslenmeyi öğretmeyi ve kalıcı beslenme davranışları geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu nedenle ilk muayenede hastaların önce vücut yağ, kas, su oranı ve mevcut yağın vücuttaki dağılımını tespit ettiklerini kaydeden Hacılar, “Böylece hastaya özel tedavi şekli belirler ve düzenli olarak takiplerini gerçekleştiririz. Danışanlarımızda sağlıklı beslenme bilinci oluşturarak yaşam kalitelerini artırmayı amaçlarken, sağlıklı bir şekilde fazla kilonun verilmesini ve verilen kilonun kalıcı bir şekilde korunmasını amaçlarız” dedi.

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZGÜ PROGRAM

“Sağlıklı kilo kaybı başarıları, titizlikle yürütülen takiple sağlanır” diyen Anadolu Cerrahi Hastanesi’nden Diyetisyen Ecem Özduran ise “Kişiye özel hazırlanan beslenme programları, danışan-diyetisyen arasındaki iletişim ve ulaşılabilirlik, kilo verme sürecinde büyük öneme sahiptir. Mide botoksu ile diyete uyum sağlayabilmeniz çok daha kolay hale gelir. İyi bir danışan-diyetisyen iletişimi sağlayarak da diyet sürecinde motivasyon ve özverinizi yüksek tutmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

EK HASTALIKLARA DÜZEN

Yine Anadolu Cerrahi Hastanesi’nden Diyetisyen Hilal Gönül de mide botoksunun yüksek kolesterol, tansiyon, tiroid, insülin direnci gibi var olan rahatsızlıkları ve özel durumları olan bireylerde olumlu sağlık parametrelerine ulaşılmasını kolaylaştırdığını söyledi. Gönül, “Mide botoksu ile kişilerin fiziksel açlıkları baskılansa da yeterli ve dengeli beslenmeleri önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!