Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi normal

Güncelleme Tarihi:

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi normal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:28

MEVSİM geçişlerinde saç dökülmelerinin normal olduğunu ve bu sürecin endişe yaratmaması gerektiğini belirten Yasemin Gülgör Clinic Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Direktörü Yasemin Gülgör, genetik, stres gibi faktörlerin saç dökülmesini tetikleyebildiğini söyledi. Özellikle mevsim geçişlerinde saç dökülmelerine maruz kalan birçok kişiye rastladıklarını ifade eden Gülgör, “Mevsim geçişleri dökülmeleri hormonların değişime uğramasından kaynaklanıyor ve normal bir süreç. Kaygı ve endişe yaratmamalıdır. Strese girmeden bunun geçici bir süre olduğunun bilinmesi önemlidir. Dökülmeler yoğun ve şiddetliyse uzmanlara başvurarak gerekli destek tedavilere yönelebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

 

ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ

Saç dökülmesinin çaresiz bir problem olmadığını söyleyen Gülgör, şöyle devam etti: “Besinlerden faydalanarak saç dökülmesinin önüne geçmek, ötelemek ve dökülmeyi azaltmak tabii ki mümkün. Ancak bunun için sağlıklı beslenme, stresten, endişe ve kaygıdan uzak durulması önemlidir. Bol bol vitamin acısından zengin gıdalar tüketilmeli, balık, ceviz ve yeşillik tüketimine ağırlık verilmelidir. Kullandığınız kozmetik ürünlere dikkat etmek, kimyasal içermeyen ürünlere yönelmek gereklidir.”

DOKTOR TAVSİYESİNE UYUN

Saç ekim operasyonu öncesi dikkat edilmesi gerekenlere mutlaka uyulması gerektiğini belirten Yasemin Gülgör, “Tetkikleriniz muhakkak operasyon öncesi anlatılmalı ve sizin değerlendirmenize sunulması gereklidir. Operasyon sonrası talimatları önceden öğrenmeniz ve uygulamanız lazım. Unutmayın, saçınız dökülüyorsa bu hemen ‘saç ektireyim’ anlamına gelmez. Saçınız seyrekse, ‘hadi saç ektireyim, saçlarım yoğunlaşsın’ yaklaşımı da doğru değildir. Saça yönelik bir çok tedavi uygulanmaktadır. Saç ekimine uygun aday olmak önemlidir. Saç ekimi en son noktadır. Ayrıca saç ekimi işlemini uygulamak için yeterli verici saçınız yoksa, muhtemelen diğer seçeneklere ve destek tedavilere başvurulmalıdır. Verici alanlar yetersiz olduğu durumlarda yapılan operasyonlar olumsuz sonuçlanabilir. Operasyon öncesi sağlıklı bir analiz yaptırın. Ekime uygun olup olmadığınızın analizi kan tahlilleri ve tetkiklerini lütfen ihmal etmeyin”diye konuştu.

Haberin Devamı

GREFT SAYISI VERMEK YANLIŞ

Saç muayenesi sonucu söylenen greft sayısı hakkındaki rakamların dikkat alınmaması gerektiğini belirten Yasemin Gülgör, “Greft sayısı hastadan hastaya ve ekim yapılacak bölgeye göre değişebilir. Ekim öncesi de greft sayısı vermek doğru değildir. Operasyon sırasında ekim yapılacak greftin, ensedeki kıl kökünün kalitesine, ekim yapılacak alanın genişliğine göre değişkenlik gösterdiğini belirten Gülgör, aslında bu işin doğrusu kullanılabilecek maksimum sayıda greftin ekim yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ZARAR VERİLMEMELİ

Saç ekiminin önemli bir operasyon olduğunu belirten Gülgör, şunları söyledi: “Operasyon öncesi ve sonrası birçok neden, süreci etkilemektedir. Saç ekiminde operasyonun hangi yöntemle yapılacağını kişinin saç yoğunluğu belirler. Hastanın saç sıklığı ne kadar fazlaysa alınacak saç kökü (greft) o kadar fazla olmaktadır. Fakat kişinin saçı seyrekse, alınacak kökte daha az olmaktadır. Saç ekim operasyonunda ne kadar çok greft kullanılırsa, ekim sonrası doğal görünümde ona göre artmaktadır.”

BAŞARISIZ SAÇ EKİM NEDENLERİ

· Saç ekimi operasyonları titizlik gerektiren ve sabır isteyen operasyonlar arasındadır. · Hastane ortamı ve doktor gözetiminde profesyonel ekip ve kadroyla operasyonların uygulanması önem teşkil etmektedir. · Tecrübesiz kişiler tarafından yapılan operasyonlarda greftlerin alımı ve yerleştirilmesi doğru planlama yapılmaması operasyonu başarısız kılar. · Saç ekimi operasyonlarında ense döner alanının sağlıklı olması, analizi doğru yapılmazsa operasyon başarılı sonuçlanmayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!